Arena Electrica a devenit cel mai fierbinte punct al fotbalului timișean zilele acestea. Noul director al STPT, Constantin Cocheci, vrea să lămurească situația juridică a tuturor echipelor de pe stadion, în speță, cea de Liga 5 și Ripensia. Cu echipa ce poartă denumirea stadionului, lucrurile deja au escaladat la un nivel incredibil.

Sâmbătă de la ora 11, Electrica urma să joace cu echipa din uivar. Înainte de meci, li s-a transmis să joace pe terenul doi, căci pe principal, de la roa 15, urma să se dispute un meci pentru a marca 30 de ani de înfrățirea dintre Timișoara și Karlsruhe. Electrica nu a acceptat pentru că al doilea teren nu era omologat și altfel, ar fi peirdut meciul apoi, la ”masa verde”. Din acest motiv, spun ei, luni, portarii le-au transmis că nu se mai pot antrena deloc pe stadionul din Fabric, unde clubul a activat din 1929 încoace, fără întrerupere! ”Când am ajuns la stadion, paznicii ne-au zis să jucăm pe terenul doi, care nu era omologat pentru meciuri. Am fi pierdut meciul la «masa verde». Luni, când am venit la stadion la 16, pentru antrenamentul copiilor, ni s-a spus că nu mai putem folosi Baza Electrica”, ne-a declarat Marius Costișel, directorul sportiv de la Electrica.

Ioan Goia, actual președinte al clubului și fost director al STPT și SMTT, spune că totule  o răzbunare pentru situația de sâmbătă, dar pomenește și alte aspecte interesante. ”Cei de la club și observatorul m-au sunat sâmbătă, să jucăm pe terenul doi și eu le-am spus să facă cum le spun eu, să joace pe terenul unu! Am vorbit și cu viceprimarul Ruben Lațcău, căci eu cu noul director al STPT nu am ce să vorbesc. I-am spus că voi face o plângere penală pentru directorul lor, pentru tulburare de posesie, și chem Criminalistică și intrăm în stadion. M-a sunat apoi și a spus că este în regulă, i-am spus că îi apreciez gestul, dar că nu-l uit, ne-a spus, tranșant, Goia.

De altfel, Goia spune că au mai existat tentative de a da clubul Electrica d epe stadionul pe care a activat dintotdeauna. ”Sâmbătă ei trebuiau să joace pe Colterm, dar pentru că ei sunt în insolvență, le-au cerut bani. Și atunci, Samuel (n.r. – al doilea prenume a lui Dominic Fritz) a zis că îi trimite repede la Electrica, fără să ne anunțe din timp. Toată lumea vrea să folosească Electrica. Din trei în trei ani își aduc aminte de Baza Electrica. Iancu, Chivorchian și Negrei au spus să le dau terenul să facă blocuri! I-am refuzat! Așa cum l-am refuzat și pe Olaru, să facă ce a făcut la UMT, cât timp am fost director la STPT. Nu i-am dat acordul de vecinătate (n.r. – stadionul UMT a fost dărâmat și se construiește un spa). Și ACS Poli a vrut să ne scoată, și Ripensia. Prin fostul director, Bitea (n.r. – Nicolae Bitea, perceput ca apropiat al lui Robu). I-am spus lui Bitea la fel, că îi fac plângere penală. Iar lui Mihu i-am spus să își vadă de treaba lui”, a mai spus Goia, la fel de direct.

Constantin Cocheci spune că cei e la Electrica nu spun adevărul și că nimic nu are legătură cu situația de sâmbătă. ”În orice lume civilizată, lucrurile se bazează pe un contract. Eu le-am cerut doar să-mi arate acest contract care a dispărut de câțiva ani de la STPT (n.r. – Goia a condus STPT înainte lui Nicolae Bitea, cu care se certa și care a spus, la rându-i, în trecut, că nu găsea contracul clubului pentru utilizarea bazei). Vreau să văd în ce bază folosesc ei baza aceasta sportivă aceasta fără să plătească. Este și o echipă de fotbal feminin aici. Avem un control al Curții de Conturi, care ne cere aceste lucruri. Ripensia înțeleg că are un contract să ne promoveze pe tricouri și bannere. Electrica refuză să ne arate un contract pentru care eu am găsit doar un număr, în niște mailuri mai vechi. În 11 noiembrie le-am tranmis asta. Au termen până la 10 decembrie, astfel, mă văd nevoit să denunț uniltaeral contractul. Copiii se pot antrena, s-au și antrenat luni eu nu știu ce au făcut paznicii”, ne-a declarat Cocheci.

La cât de vehement este Ioan Goia, nu e exclus ca pentru Electrica săs e ajungă la poliție sau instanțe. Rămâne de văzut cum va fi tratată problema contractului Ripensiei. Altfel, deși informația era cunoscută cumva, este prima dată când se spune oficial că Ripensia nu plătește niciun leu pentru Stadionul Electrica, cu toate că patronul se tot plânge că autoritățile nu-l ajută. ”Societatea noastră are probleme financiare mari. Vom discuta și cu Ripensia. Curtea de Conturi va face un raport final, controlul e încă în desfășurare”, a mai spus Cocheci, cu rferire că rămâne de văzut dacă inspectorii Curții de Conturi vor consideră că Ripensia se achită de cheltuieli doar promovând numele STPT.

De altfel, directorul STPT a mers astăzi să discute cu părinții de la Electrica. A găsit doar doi la stadion! Situația este, clar, una de urmărit și Timișplus va reveni cu noi informații când vor fi noutăți.

 

LĂSAȚI UN MESAJ