DISTRIBUIȚI

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Timiș are de astăzi un nou președinte. În locul lui Mihai Ritivoiu a fost ales vicepreședintele Alexandru Proteasa.

Ritivoiu și-a dat demisia de la conducerea asociației, iar în locul său a fost ales Proteasa. Vineri a fost ales și noul Consiliu Director al APDT. Reprezentantul comunei Tomești este vicepreședinte, iar ceilalți membri ai forului sunt reprezentanți ai Foeniului, Buziașului sau a Marginei. ”Vrem să creăm o ofertă completă pentru cei care aleg să ne viziteze, să se stabilească sau să investească în județul nostru. Turismul, cultura și business-ul sunt domenii care se completează foarte bine. Astăzi, în centrul atenției s-a aflat potențialul turistic. Avem o nouă conducere la Asociație, s-a aprobat lista cu proiecte, iar acum se va lucra pentru a le pune în practică. Avem multe de recuperat după un an de zile în care cu toții am fost practic legați la mâini în acest domeniu”, spune președintele CJT, Alin Nica.

În cadrul aceleiași ședințe s-a aprobat și propunerea de proiecte pentru 2021: „Drumul mierii în Timiș”, „Tura meșteșugurilor din Banat”, „Drumul vinului și al răchiei în Timiș”, „Turism activ”, „Vară în Metropolă”, „Turism și multiculturalitate: bulgarii în Banat”, „2021 – Anul European al Drumețiilor”, „Zilele Lacului Surduc”, „Festivalul Evreiesc”, „Conace și castele în Banat – Arad și Caraș”.. Va continua și proiectul Banat Brunch, dar și cel de dezvoltarea a unei rețele d epuncte gastronomice în Timiș.

Alexandru Proteasa crede că în 2021, timișenii pot petrece zile relaxante și în propriul județ. ”Prioritatea pentru 2021 este ca timișorenii să redescopere Timișul, să promovăm atracțiile turistice, obiectivele județului în rândul acestora. Este un an în care se călătorește mai greu în străinătate, astfel că turismul local este o alternativă excelentă. Cei interesați deja de ceea ce are județul nostru de oferit pot folosi și aplicația Discover Timiș, ce se poate descărca pe dispozitivele mobile, fiind dezvoltată de către APDT”, spune Proteasa.

APDT Timiș s-a înființat în 2014, cu următoarele obiective: promovarea potențialului turistic și cultural, creșterea fluxului turistic și asigurarea unei interacțiuni armonioase între sectorul turistic și factorii de ordin social și de mediu.

LĂSAȚI UN MESAJ