Debut cu dreptul pentru ”leii” din Banat și baschetul românesc în Cupa Alpe Adria. SCM Ohma Mozzart Bet Timișoara s-a impus la scorul de 88-63 la Zabok, contra echipei locale, în turneul de debut din competiția euro-regională.

Timișorenii sunt prima echipă românească ce evoluează în Cupa Alpe Adria, competiție fondată din 2015, pentru zona Europei Centrale. Până acum au participat formații din Polonia, Austria, Cehia, Slovacia, Slovenia și Croația. În deschiderea grupei, s-a organizat un turneu la Zabok, unde au mai venit și slovenii de la Rogaska. Joi seara, Timișoara a jucat cu gazdele croate, iar pe sferturi scorula  fost de 18-18, 25-19, 23-11 și 22-15, în favoarea oaspeților. La primul meci al acestui sezon, /dragan Petricevic a început cu o formulă formată din din Ilija Djokovic, Antonio Năsturescu, Nikola Gajic, Adam Mirkovic și Laszlo Lazar.

Timișoara a condus după primele minute, pentru ca apoi, Zabok să preia conducerea câteva minute. Primul sfert s-a terminat 18-18, iar echilibrul s-a diminuat în următoarele zece minute. La pauza mare a fost 37043 pe tabelă. Gazdele nu au mai putut reveni ulterior. Sfertult rei s-a terminat cu 48-66, air ultimele minute au fost tmai mult o formalitate pentru alb-violeți. Cel mai bun marcator al Timișoarei a fost Gajic, cu 23 de puncte, urmat de Kesar, cu 20, Djokovic, cu 12, McClellan, cu 11, Năsturescu, cu 6, Mirkovic și Lazar, cu 5 puncte fiecare, Vujosevic, cu 4 puncte, și Petrescu, cu 2. Jakov Stipanicev a fost cel mai bun marcator al croaților, cu 12 puncte.

Mâine, de la ora României 20, SCM Ohma Mozzart Bet Timișoara va juca cu KK Rogaska. Sâmbătă, croații și slovenii vor juca între ei.

LĂSAȚI UN MESAJ