DISTRIBUIȚI

Handbaliștii de la SCM Poli s-au impus la scorul de 33-28 în duelul de pe teren propriu cu HC Vaslui, pe care alb-violeții l-au câștigat lejer. În tur, a fost 28-27 pentru moldoveni, astfel că disputa din faza a doua a play-off-ului se va tranșa în meci decisiv, tot pe tărâm vasluian. Înainte de meci, clubul a dăruit un buchet alb-violet fostei handbaliste a Universității, Lili Ross, care a împlinit 70 de ani.

Moldovenii au început mai bine meciul, iar în minutul 6, s-au fixat deja la conducere cu 1-3, după golul marcat de Gabriel Bujor. După ce a fost 3-6 în minutul 10, Poli a egalat la 7-7 după 19 minute de joc, la un gol marcat de Filip Marjanovic. Repriza a fost echilibrată, până în minutul 26, de unde poliștii s-au desprins la o diferență mare de scor, 16-11, cu care s-a intrat la vestiare. Totuși, diferența a crescut și mai mult în minutul 36, când s-a atins cel mai mare avans, la 20-13. Vasluienii au revenit la 28-26 cu cinci minute înainte de final, la o reușită a lui Gabriel Bujor, dar SCM Poli nu a lăsat victoria din mână.

Filip Lazarov a marcat cele mai multe goluri pentru SCM Poli, 8, urmat de Milosevic, cu 6 goluri, Lasica, 6 goluri, Fenici, 3 goluri, Marjanovic, 3 goluri, Santeiu, 2 goluri, și Ștefan, 1 gol. Cu 6 goluri, Gabriel Bujor a fost cel mai bun marcator al vasluienilor.

Pero Milosevic le dă jucătorilor patru zile libere, pentru că oricum e pauză în campionat. ”Am meritat victoria, cu excepția primelor 15 minute, când nu am jucat bine. Nu am intrat bine în meci, dar apoi am jucat foarte compact, am stat bine în apărare, iar în atac am început să marcăm. Am avut 15 minute în prima repriza și 20 din repriza a doua cu adevărat fenomenale. Am avut o cădere în repriza a doua, când de la șase goluri am ajuns la două. Pejovic ne-a ajutat, deși e accidentat. Am jucat fără Păiuș, fără Simovic, fără Furak. Ceilalți jucători au luptat bine. Am meritat victoria, azi am fost mai buni și în atac, și apărare, și pe contraatac. Mergem să câștigăm în decisiv, deși trebuie să așteptăm până în 13 mai. Sper ca Lasica, Fenici și Lazarov să revină în acea marți de la echipele naționale. Dacă vom juca ca azi și cu arbitrii ca cei de azi (n.r. Din-Dinu). Aceste pauze sunt ciudate, vom avea și apoi, din cauza Cupei României. Îmi felicit jucătorii pentru cum au luptat. Au făcut greșeli, dar și faze bune”, a declarat antrenorul lui Poli.

Sandu Iacob a vorbit despre situația insolită cu pauza mare, înainte de decisiv. ”Pentru spectacolul sportiv cred că e un lucru foarte bun. Cu siguranță, noi ne-am dorit să câștigăm astăzi pentru a evita acest decisiv, pentru că va fi altă presiune, cu toate că e doar o ”luptă” pentru poziția a cincea. Cu toți știm că în sport contează doar cine iese campion. Dar pentru echipele de nivelul nostru, cel puțin de nivelul Vasluiului, va fi un lucru cu care ne vom mândri peste ani, pentru că am putea depăși cea mai bună performanță atinsă de această echipă, locul 6 cu ani în urmă. Ne dorim, să lăsăm puțin amprenta peste ani, vizazi de activitate noastră. Atitudinea pozitivă a apărut în momentul în care am fost conduși la șase goluri. Dar sunt soluții pe care încercăm să le găsim când suntem conduși. Când Timișoara s-a desprins prima dată la două goluri în prima repriză, nu am mai avut luciditatea necesară să rămânem în meci. S-a distanțat la 16-11 la pauză, nu ne-a fost simplu. Am fost nevoiți să riscăm, am jucat avansat în apărare, lucru nerecomandat handbalului din zilele noastre. E o situație neprevăzută. Poate cei care se ocupă de programări ar trebui să se gândească la modalitățile în care tehnicienii își țin echipele în ritm. Acceptăm că suntem supuși greșeli, dar sperăm să învățăm ceva din asta”, a precizat Iacob.

Meciul decisiv se va juca la Vaslui în 13 mai. Echipa ce va câștiga va juca pentru locurile 5-6, iar învinsă, pentru 7-8.

(foto: facebook.com/scmpolitehnica)

LĂSAȚI UN MESAJ