SCM Poli a pierdut cu CSU Suceava și în Cupa României, la scorul de 35-32. A fost un meci slab, deloc o bună propagandă pentru handbal, dacă ar fi să ne exprimăm în clișee, cu foarte multe erori de ambele părți, dar care arătat (dacă mai era nevoie) că alb-violeții trec prin momente dficile. 

Poli a jucat cu rezervele în acest meci, iar Suceava a odihnit la rându-i ceva jucători de bază. Mai mult, lipsa presiunii la jocul din primul tur al cupei s-a simțit și prin faptil că moldovenii au jucat și fără portar din debut de partidă, în momente în care nu aveau om eliminat. Și s-au desprins rapid la 3-6 pe tabelă, însă Poli a reușit să revină.  În minutul 19,. Huta a egalat la 13-13, iar peste două minute, Chira și-a adus colegii pentru prima dată în avantaj la 14-13. Timișorenii, pentru care lazăr a început să apere bine, au mers și la 2 goluri în față, pentru ca la pauză, tabela să indice 18-17.

Momentele slabe ale poliștilor de vineri, de la revenirea la vestiare la meciul de vineri nu s-a mai repetat imediat după pauză. Timișoara a ajuns și la 25-22, după un gol al lui Baican, și grație unui joc solid în apărare. Balazs adus egalare la 25 în minutul 47, și tot el i-a adus pe suceveni în avantaj. Rapid, sucevenii au marcat două goluri ușoare și scorul s-a dus la 26-19 în minutul 52. De aici, Poli a alergat degeaba după o revenire și părășesete Cupa României din primul joc.

Bordeanu a fost cel mai bun marcator al lui Poli, cu 6 goluri, în condițiile în care mulți titulari nu au jucat deloc. Bran, Chira, Szabo și Baican au dat fiecare 4 goluri, Moldovan, Huta și Dăneasa au dat câte 3 goluri fiecare, iar Ignat, 1 gol. Mănescu și Balazs au fost cei mai buni marcatori ai sucevenilor, cu câte 7 goluri fiecare.

Mihai Rohozneanu a explicat de ce a odihit jucătorii titulari, mai ales pe Pribanic, Sadoveac și Trif. ”Acesta era și scopul, să întienrim echipa. Pe parcurs, lucrurile s-au schimbat. Din păcate, n-am reușit nici să întineresc echipa, nici să obțin rezultatele pe care mi le-am propus, pentru că în momentul în care e struțo-cămilă, e cam greu să funcționeze treaba. Mă bucur că sau capacitat și au jucat bine. Îmi pare rău că am pierdut, pentru că eu consider că meritam mai mult astăzi. Dar așa e în sport. Mă  refer la structura lotului. Avem șapte jucători +35 de ani și șapte jucători de 20 de ani. Ai nevoie de un grup omogen ca să poți să miști lucrurile. Noi am fost concentrați foarte mult pe meciul de campionat și ne-am dorit foatre mult să câștigăm meicul de campionat, pentru că era mult mai important petru noi. După ce l-am pierdut, am vrut să jucăm să câștigăm, dar n-am vrut să riscăm să se accidenteze Toni sau Marius, pentru că au jucat tot meciul vineri. Răzvan era accidentat și am preferat să-i odihnesc. M-a mulțumit faptul că am arătat mai mult ca o echipă, că am avut viteză mai bună de joc, că am avut câteva execuții individuale care au fost plăcute. Am fost puțin mai echipă, mai uniți, a strâns puțin rândurile. N-am mai văzut acele reproșuri și certuri între jucători”, a declarat Rohozneanu.

Antonio Bordeanu nu a fost supărat pe înfrângere. „Nu pot să las acest lucru să mă supere, eu sunt mulțumit de jocul meu. Îi felicit și pe colegii mei, au făcut un meci bun chiar dacă în a doua repriză, aproape de final, a început să scârțâie un pic jocul nostru, dar eu sunt mulțumit de jocul  echipei și de jocul meu în primul rând. Trebuie să fim uniți, asta contează cel mai mult. În momentele grele contează cine este unul lângă altul. În momentele bune, suntem toți. Cred că e mai mult panica. Facem niște greșeli copilărești, primim goluri ușoare și după aceea, noi alergăm după ei”, a puncta jucătorul.

Bogda Șoldănescu a punctat că a încercat și unele chestiui tactice la acest meci, cum ar fi jocul fără portar fără a avea jucător eliminat. ”Nu am mai câștigat de mult timp aici, mă refer întrecut. Acum am reușit să o facem în două meciuri consecutive, la 48 de ore distanță unul de cellaălt. Ne bucurăm pentru aceste rezultate. Sunt mândru de băieții mei, că au reușit să gestioneze momentul euforic de după victoria de vineri și au rămas cu picioarele pe pământ. Au fost echilibrați și și-au dat seama că ne așteaptă și astăzi un meci la fel de greu și l-au tratat cu maximă seriozitate și am reușit să ne calificăm mai departe în Cupa României. Normal, am încercat mai multe lucruri. Nu sunt lucruri noi, le-am mai repetat la atrenamente și meciuri de pregătire și am considerat că acum este un moment oportun să mai încercăm lucrurile pe care trebuie să le îmbunătățim. de câteva ori ne-a ieșit bine , de câteva ori mai puțin bine. Dar o să încercăm să analiză. Probabil și astăzi s-a văzut o experiență  mai mare a jucătorilor care erau în momentele-cheie în teren. Asta a făcut diferența , experiemța și o bancă un pic mai lungă”, a declarat antreorul Sucevei.

Alexandru Bologa e încrezător că Suceava poate ajunge di nou în Final Four, ca aul trecut. ”A fost un meci dificil. mai dificil față de cel de vineri, pentru că s-a acumulat și oboseala de la meciul acela. Ne bucurăm că am obținut victoria și mergem mai departe. Avem  o echipă bună, compactă, putem să ajungem din nou în Final Four. Am avut mereu încredere că pute să  câștigăm meciul. Mereu mergem la victorie. Într-adevăr, a fost un moment mai greu în timpul meciului, dar e bucurăm că am trecut cu bine peste și am reușit până la final să întoarcem rezultatul”, a precizat jucătorul Sucevei.

Din această fază a Cupei României a fost eliminată și Unirea Sânicolau Mare, după ce a pierdut acasă cu 40-28 în fața Turdei. În schimb, CSU Poli are noroc și merge mai departe, petru că Pietrica Neamț nu s-a prezentat la joc. SCM Poli joacă din nou sâmbătă de la 17, 30 în deplasare la Steaua.

LĂSAȚI UN MESAJ