SCM Poli Timișoara a luat o gură importantă de oxigen cu victoria la scorul de 37-31 cu CSU Suceava. Rezultatul este important în contextul în care bănățenii vor să urce de pe locul 11 și să nu mai joace barajul de menținere la finalul acestui sezon. 

După ce în tur a pierdut la scor, cu 9 goluri diferență, Poli a intrat foarte bine în joc și s-a distanțat destul de rapid pe tabelă. Sucevenii au avut și ei câteva reușite importante pe contraatac. În minutul 26, la scorul de 15-12, Marius Sadoveac l-a faultat pe Pavel Loic, iar arbitrii audecis să-l elimine cu cartonaș roșu. Chiar și așa, Poli a continuat să înscrie și a intrat la pauză cu 17-14. La reluarea jocului, moldovenii aua vut aproape zece minute fără gol, timp în care gazdele s-au desprins. La un moment dat, în minutul 57, la 34-27, Poli a avut trei eliminați, însă Suceava nu a mai putut schimba rezultatul.

Cel mai bun marcator a fost Filip Mariajnovic, cu 7 goluri. Poliștii au avut multe goluri marcate de la distanțe mari, când sucevenii scoteau portarul. au mai înscris: Fenici, 5 goluri, Szabo și Cîmpan, câte 4 goluri, Ignat și Moseura Mayo, câte 3 goluri fiecare, Trif, Cristescu și Baican, câte 2 goluri fiecare, și Furak și Chira, 1 gol. Răzvan gavriloaia a dat cele mai multe goluri ale Sucevei, 8.

Sorin Sărăndan a apreciat că Sadoveac putea fi eliminat doar două minute și a spus că acest rezultat dă încredere echipei. ”Un meci foarte disputat, după cum ne și așteptam. Suceava este o echipă foarte bine instruită, care luptă din prima secundă și până în ultimul moment al jocului. S-a și văzut că diferența pe care am avut-o la un moment dat, destul de mare, s-a redus pe final. Nu au cedat, au jucat până la final, noi am mai făcut câteva greseli, am avut și inferioritate. Din păcate, l-am pierdut și pe Marius foarte devreme. Spun eu că putea să rămână în teren. Într-adevăr a fost un fault, dar putea să fie doar de 2 minute și nu de roșu. E bine că am câștigat, că ne-am luat punctele. Avem încredere că mai putme să adunăm puncte în viitor și să și să reușim să facem ce ne-am propus: evitarea barajului”, a punctat antrenorul secund, care a primit la rându-i o eliminare de bancă.

Marius Sadoveac spune că echipa e într-un progres de când a venit Mihai Rohozneanu. ”Mă bucur că am reușit să câștigăm. Mă bucur că toți băieții s-au capacitat și au jucat foarte-foarte bine. Aproape tot meciul am condus cu autoritate. Au fost doar câteva faze în care pot să zic că cei de la Suceava au venit peste noi, câteva minute. Și asta îmi dă încredere pentru meciurile următoare. Am început să ne găsim cadența. Începem ușor-ușor să avem puterea să conducem noi meciuri, nu să fim conduși și să alergăm după egalare. Băieții au mult mai multă încredere, pot să zic că se vede și de fară. Sunt mai dezinvolți și toți sunt într-o formă sportivă foarte bună”, a declarat jucătorul.

Antrenorul Sucevei a spus că echipa nu trece printr-o eprioadă favorabilă. ”Din păcate, nu traversăm o perioadă foarte bună sau o formă sportivă foarte bună. Au fost niște semnale de alarmă din punctul asta de vedere în meciurile de pregătire ce le-am avut în luna ianuarie. Dar poate nu am știut să le citim corect și am ajuns aici să fim un pic sub echipa Timișoarei, pe care îi felicităm. Astăzi au fost mai buni ca noi și au arătat-o pe teren. S-au desprins în a doua repriză decisiv, pe începutul e, și nu am mai să revenim în joc”, a spus Bogdan Șoldănescu.

Daniel Stanciu a spus și el că Timișoara a meritat victoria. ”Felicit echipa din Timișoara. Un meci în care au fost mai buni decât noi la toate capitolele. Asta trebuie să o recunoașttem. Pentru noi este o perioadă foarte grea. Am pierdut acasă etapa trecută, un meci foarte strâns, pierdem și aici unde am fi putut să zic, eu să fi scos puncte, dacă ar fi fost cel mai bun moment al nostru. Este o victorie meritată pentru Timișoara și o înfrângere foarte-foarte mare pentru noi. Trebuie să strângem rândurile și să scoatem ce e mai bun din următoarele meciuri”, a precizat handbalistul Sucevei.

SCM Poli joacă din nou acasă miercuri de la ora 17, cu CSM Bacău, în Turul I al Cupei României, manș- unică eliminatorie.

LĂSAȚI UN MESAJ