Anul trecut, SCM Poli l-a readus după 18 ani acasă pe antrenorul Vlad Caba, cel care a câștigat în cariera sa Cupa Challenge cu desființata HC Odorhei. Între timp, la primărie Nicolae Robu a fost înlocuit de Dominic Fritz, iar acest lucru pare să perturbe și planurile echipei de handbal. De altfel, Vlad Caba a dat declarații foarte sincere despre posibilitatea și contextul despărțirii.

De altfel, informația despre despărțirea de Caba după turneul de Cupa României de săptămâna viitoare începe să circule în mediul sportiv timișorean. Totul, după o ședință a Consiliului de Administrație al SCM, care a început să devină activ. Din CA, Sorin Șipoș a fost mandatat să discute cu Caba. Prima dată, am cerut un punct de vedere de la șeful de secție, Dan Dumitru, care spune că până e gata sezonul, nu dă declarații: ”Nu comentez până după Cupă”, ne-a spus Dumitru. Vlad Caba a fost mult mai ”generos” în declarații. ”Da, a fost o ședință a consiliului de administrație luni. Am discutat cu domnul Șipoș, și acum urmează să rezolvăm problema. Eu am un contract pe cinci ani și am niște clauze la neîndeplinirea obiectivelor. Pentru acest sezon, obiectivul era locul 8. Noi am terminat pe locul 9. Așa că voi face zilele acestea un raport în care voi prezenta detaliat cauzele care au dus la acest rezultat. Îl voi face până plecăm la turneul de Cupa României”, ne-a declarat Vlad Caba.

Antrenorul a amintit și de partidele pierdute cu 1-0 la ”masa verde” din cauza cazurilor de coronavirus, cu Minaur, Dinamo, Suceava și Buzău. De asemenea, a pomenit și plecarea din iarnă a sârbilor Aleksandar Milenkovic și Slavo Slavuljica. ”Noi am avut patru meciuri pierdute din cauza cazurilor de coronavirus, accidentări. Mi s-ar părea normal că dacă e an pandemic și avem tăieri de buget, să se țină cont și de meciurile pierdute. Au avut și alte echipe cazuri, dar au putut face deplasările, nu cum ne-a făcut nouă DSP Timiș. Apoi, au fost plecările de jucători, s-a spus că e vorba de problema cu Imigrările. Deși ei până la urmă au obținut dreptul de joc! Nici până astăzi mi nu mi s-a spus de ce au plecat. Slavuljica cel puțin făcea parte din proiectul meu cu tineri”, mai spune Caba.

Antrenorul timișorean a pomenit și de situația incertă de după schimbarea primarului. ”Au fost în iarnă acele zvonuri cu tăierile de buget, dar nimic asumat. În momentul în care alte echipe își făceau loturile, la noi era foarte multă instabilitate în vestiar. Acest vid de putere de la club ne-a afectat foarte mult. Așa cum era Vasile Rușeț, era un director care și-a făcut simțită prezența. Acum, am rămas cu o directoare interimară care este contabilă, nu vorbește nimeni cu noi. Interferența politicului în sport este un dezastru! Eu am venit în iunie 2020 cu un proeict pe cinci ani, în care trebuia să fim ani de ani mai buni. De la Timișoara anul acesta s-au lansat niște tineri jucători care ar putea fi cei mai buni jucători ai României. Iar acum, s-a schimbat primarul și se schimbă totul? Sigur că o infuzie forțată de tineri nu e o soluție, acestea sunt populisme”, a mai punctat Caba.

Lururile par să ducă tot mai mult despre o despărțire de Vlad Caba. Zvonurile sunt că clubul se gândește, (apropos de infuzia de tineri) la aducerea la echipa mare a lui attila Horvath, antrenor care se ocupă de juniori și care a fost și secund la Poli. Să nu uităm că Sorin Șipoș, repreznetantul lui Dominic Fritz în consiliul de administrație al SCM, e implicat de ani de zile la grupele de juniori ale echipei.

LĂSAȚI UN MESAJ