Handbaliștii de la SCM Poli Timișoara au pierdut la scorul de 24-23 cu Potaissa Turda. Partida a fost mult timp echilibrată, dar lotul mai consolidat al ardelenilor s-a văzut pe final. 

Meciul a avut loc în Sala UVT din campusul Oituz, deoarece Sala ”Constantin Jude” e ocupată cu competiții de gimnastică pentru junioare. Poli nu a putut conta pe Trif și Sadoveac, accidentați. Timișorenii au început la meciul, iar Potaissa s-a desprins la 1-5 pe tabelă după primele 11 minute. Au urmat 9 minute pentru clujeni fră gol, și datorită unor intervenții ale lui Stojkovic, și astfel, în minutul 18, Marjanovic a egalat la 5. Finalul de repriză a fost foarte bun pentru poliști, care au condus lși cu 10-8, după un gol al lui Pribanic. Potaissa a egalat însă până la pauză, prin Ramos Madrigal.

Oaspeții au revenit la conducere în minutul 33, la 11-12. Un moment important s-a petrecut patru minute mai târziu, la scorul de 13-14, când Irakli Kbilashvili a primit 4 minute de eliminare, deoarece după ce i s-a arătat că va sta două minute pe banca, georgianul ar fi comentat. În acest context, Poli a putut egala din nou, la 16. Timișorenii, cu un Bordeanu în mare formă, dar și ajutați de poartă, au preluat conducerea cu două goluri diferență. Tuda a început să fie și ea ajutată din poartă de Popescu, iar jucătorii bănățenii au început să se resimtă pe final.

De la 22-2 în minutul 57, Turda a mai dat două goluri prin Vereș. Poli în schim a mai punctat doar la ultima fază, din aruncare de la 7 metri. Marjanovic și Bordeanu au fost cei mai buni marcatori pentru Poli, cu câte 7 goluri fiecare, urmați de Pribanic și Cîmpan, cu câte 3 goluri fiecare, Dragas, portarul Stojkovic și Areshidze, 1 gol fiecare. Prtarul sârb a apărat 11 minge pentru Poli. Densi Vereș a fost cel mai bun marcator al Turdei, cu 7 goluri.

Pero Milosevic a vorbit depre greșeli, dar și despre schimbarea sălii. ”Uneori e mai bine să pierzi la 10 goluri diferență și fără să joci nimic. Începusem să ne antrenăm bine și am reușit să-mi transmit mentalitatea de învingător. Dar nu înțeleg de ce și când jucăm bine, facem greșeli tehnice importante. Arbitrajul a fost bun o bună parte din meci, dar nu s-a dat un penalty la Dragas, și au mai fost alte greșeli. Jucăm acasă pentru mențienre și trebuie să fim respectați ca și club. Sunt mulțumit de cum am jucat în atac și apărare, am făcut unele greșeli care en costă cele 3 puncte. Minimum, meritam un egal. Când pierzi așa, trebuie să feliciți adversarul și publicul. Echipa asta ar enevoie de ajutorul publicului. Toată lumea credea că Turda va câștiga ușor, pentru că are lot, dar nu a fost așa. Nu e corect pentru noi și baschet. Ei joacă în Arad în play-out! Nu e corect. Astăzi poate în sala noastră ar fi venit mai multă lume și poate chiar am fi câștigat. Le mulțumim celor de la UVT”, a declarat antrenorul Timișoarei.

Antonio Bordeanu a vorbit și el despre precipitare. ”Sunt dezamăgit, pot spune. Toți am intrat destul de montați sau focusați să luăm cele 3 puncte sau măcar un punct, pejtru că orice puncte ne ajută acum pe final de sezon. pe final ne-am precipitat pe greșelile noastre, greșeli personale. A fost o atmosferă frumoasă, chiar dacă o sală foarte mică. Le mulțumim suporterilor că au venit aici, au făcut gălăgie, și ne-au împins de la spate tot meciul”, a declarat jucătorul lui Poli.

Horațiu Gal a comentat arbitrajul în mod critic. ”Un meci echilibrat. Un meci nu foarte reușit făcut de noi. Cred că toate prostiile din lume le-am făcut astăzi, dar am avut și momente bune. Ne-am lovit iar de niște domni aici. Ne lovim mereu, aproape la fiecare etapă. Nu putem să avem liniște. Felicitări Timișoara, au făcut un meci extraordinar, având în vedere absențele pe care le au. Le urez succes. Finala lor este săptămâna viitoare la VasluiAu fost câteva decizii cu trageri din spate. Pasivurile nu au fost fluierate decât la timpul dublu. În fine, fellicit echipa că a rezistat până la capăt și am reușit pe final. Am fos tmai lucizi și am greșit mai puțin. Mi-am întrebat jucătorul, el a zis că nu a zis absolut nimic și a mai primit o eliminare. Când avem un gol avantaj. Am venit la minus unu și a trebuit să o luăm iarăși de la capăt”, a declarat antrenorul Turdei.

Mihai Popescu și-a intrat în mână pe final de meci între buturi. El spune că experiența a făcut diferența. ”A fost un meci foarte greu, ne așteptam la asta, chiar dacă doi dintre jucătorii cei mai importanți ai Timișoarei nu au putut juca. Ne-am dorit foarte mult victoria, ca să păstrăm locul 4. Știam că ei joacă pentru a nu retrograda și știam că o să ne aștepte un meci greu. Încerc să-mi fac datoria cât pot de bine. Poate și apărarea a fost mai bună pe final, asta și din cauza experienței. Timișoara a avut mai mulți jucători tineri pe teren și au făcut mai multe greșeli ca și noi astăzi. Probail experiența noastră pe final de joc s-a văzut”, a declarat portarul Turdei.

Poli va juca din nou săptămâna viitoare la Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ