DISTRIBUIȚI

De la echipa de rugby SCM Timișoara au fost plecări importante, însă cei de la club spun că au reușit să convingă alți jucători și își prelungească înțelegrile, aflate pe final. De asemenea, s-au făcut și transferuri, iar printre argumentele clubului au fost facilități oferite de Universitatea de Științe Agricole și Medicina Veterinară a Banatului ”Regele Mihai I” din Timișoara.

Managerul Dănuț Borzaș a spus că cele patru plecări sunt importante. Lor li se adaăugă și plecarea lui Horațiu Pungea. ”O parte dintre jucătorii care au răma sși-au prelungit contractele. Este vorba de Tevita Manumua, Gigi Militaru, Marina Săbău, Sikote Joji, Mosese Ducivaki. Referitor la cele patru plecări, care sunt pierderi destule d egrele pentru Timișoara  (Marius Simionescu, Marius Lungu, Hinckley Vaovasa și Ionel Melinte) au fost deciziile lor, noi am încercat să le oferim peste puterile noastre. Nu au maiaccepta, ne-am despărțit și asta este”, a spus managerul Dănuț Borzaș.

Conducerea se laudă cu transferurile, între care este și revenirea lui Marian Drenceanu. ”Avem o listă destul de impreisonată: Marian Drenceanu, Ciprian Chiriac, Tike Iliesa Toji, Radu Andrei Cristian și șase sud-africani, trei pe linia de trei sferturi, trei pe grămadă. Unul  a participat și la Cupa Mondială din Japonia. Pregătim și schimbul de mâine. Îi mai avem pe fratele lu Conache, Alin Conache, care un lider al generație e 18-19 ani, fratele lui Mureșan și un băiat, Tudoran, de la Baia Mare, de 18 ani”, a mai punctat Borzaș.

Universitatea de Agronomie va oferi echipei cazări în cămine, masa pentru sportivi, cu produse crescute în campusul de pe Calea Aradului, înscrieri la facultățile universității, dar și burse financiare pentru rugbyștii-studenți. ”Astăzi ne adresăm timișorenilor cu acest parteneriat bazat pe educație, vorbim de performanță în educație și de performanță în sport. Este o echipă de nota 10 nu doar prin prisma că au demonstrat prin trofeele obținute la nivel național și internațional”, a declarat rectorul Cosmin Alin Popescu. Deocamdată, șapte jucători s-au înscris să fie studenți la Agronomie.

Autoritățile spun că își dorsc ca echipele din SCM să fie de nivel ridicat în continuare. ”Ne dorim să aducem clubul și sportul la un nivel de invidiat, să reprezentăm sportul la un nivel ridicat în România. Noi nu avem nevoie de vreo susținere din partea cuiva. Avem nevoie să devenim parteneri. Noi construtim acest parteneriat aici, dar vrem să ne dezvoltăm și pe alte paliere. Avem nevoie să câștigăm încredere tinerilor, de a-i determina să facă sport”, a spus viceprimarul Cosmin Tabără.

 

LĂSAȚI UN MESAJ