DISTRIBUIȚI

Sâmbătă s-a terminat turneul amical Cupa Timișoara, iar ultimul meci a fost între gazdele de la SCM Timișoara și CSM Târgu Jiu. Bănățenii au pierdut la scorul de 83-77 meciul cu formația olteană.

Timișorenii au mers bine în primul sfert, câștigat cu 19-14, însă apoi, gorjenii s-au impus cu 32-17 în sfertul doi. Elevii lui Dragan Petricevic s-au impus în următoarele două sferturi, cu 22-20 și 19-17, dar nu a fost suficient pentru a recupera avantajul de 10 puncte cu care oaspeții intraseră la pauza mare. Târgu Jiu s-a impus și vineri cu 106-98, în partida cu OBS Euro Tour USA Team, o selecționată de jucători americani fără contracte.

Cel mai bun marcator al Timișoarei a fost Nikola Gajic, cu 20 de puncte, urmat de Ivan Lilov, cu 14, Revaz Rogava și Alexandru Olah, cu câte 10 puncte fiecare, Milos Komatina, cu 8, Adam Mirkovic, cu 7, Cristian Mocrițchi și Laszlo Lazar, fiecare cu câte 3 puncte, și Edward Petrescu, cu 2 puncte. Portaer Troupe, un jucător binecunsocut iubitorilor de baschet din România, a dat cele mai multe puncte pentru gorjeni, 29.

Dragan Petricevic a apreciat turneul util pentru echipa sa. ”Au fost meciuri foarte utile. Despre primul am vorbit deja, iar meciul de astăzi este exact cel de care aveam nevoie înaintea jocurilor din Cupă. Eu am mai spus de multe ori că nu îmi doresc să fiu campionul perioadei de pregătire. Deznodământul a fost echitabil, în sensul în care echipa din Tg. Jiu a meritat această victorie. Văd multe lucruri pozitive în jocul nostru: mingea a mers bine, am avut multe aruncări deschise, din păcate nu fructificate. De cealaltă parte am întâlnit o echipă cu trei jucători într-o zi de excepție. Nu cred că foarte des vom întâlni formații pentru care trei jucători înscriu practic toate punctele. Am avut o atitudine bună în repriza a doua, am recuperat, dar am făcut greșeli mici, totuși în cantitate mare, iar asta ne-a împiedicat să învingem o formație cu câțiva jucători într-o zi de excepție”, a spus Petricevic.

Săptămâna viitoare începe sezonul, cu meciul de Cupa României. Timișoara va juca vineir, la Miercurea Ciuc.

LĂSAȚI UN MESAJ