Meciul de rugby dintre Dinamo Bucuresti si SCM USV Timisoara, finala Cupei Romaniei, desfasurat pe Stadionul National Arcul de Triumf din Bucuresti, sambata 6 aprilie 2024. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Rugbyștii de la SCM Timișoara au cedat la scorul de 18-11 finala Cupei României la rugby, în fața lui Dinamo, într-un meci jucat pe Arcul de Triumf. Este a doua finală pierdută de orașul nostru în trei zile, după înfrângerea de miercuri seara suferită de CFR, la futsal.

Bănățenii au condus o bună parte din meci și au deschis scorul prin Daniel Plai, în minutul 11. Din minutul 22, diferența a crescut, după primul eseu al lui Tevita Manumua. Daniel Plai a ratat transformarea, dintr-o poziție dificilă. Dinamo a mai revenit și a redus diferența la 8-3, după o penalitate transformată de Jondre Williams. Același jucător a încercat și un drogol, care s-a dus de puțin pe lângă H. Dinamo a ajuns cu balonul în terenul de țintă al Timișoarei, dar un jucător al Timișoarei s-a interpus validării princulcarea la pământ. Chiar și așa, tot Williams a mai pus 3 puncte dintr-o transformare pentru 8-6 scorul pauzei.

Jocul a mers bine în repriza a doua pentru Timișoara, o vreme. Plai a transformat din nou o lovitură de epdeapsă pentru 11-6 în minutul 46. Tot Williams a ținut-o aproape pe Dinamo. Lucrurile au început să se complice din minutul 55. Williams a punctat pentru 11-12 și primul moment în care bucureștenii au fost în avantaj. Din minutul 60, diferența a crescut la 4 puncte, căci mingea trasă de Williams a ricoșat în H, din bară. Timișoara a rămas zece minute fără om, după ce Aleksandre Kalmakhelidze a fost eliminat. S-a dictat și lovitură de pedeapsă, dar Williams a ratta transformarea. În schimb, peste patru minute, a modificat tabela al 11-18. Dinamoa a vut și doi eliminați pe final, dar bănățenii nu au putut reveni.

Săptămâna viitoare, reîncepe campionatul. Timișoara va juca acasă cu Steaua, cel mai probabil, de la ora 11, în Ronaț.

foto: facebook.com/rugbyromania

LĂSAȚI UN MESAJ