DISTRIBUIȚI

SCM Timișoara a câștigat cu 18-15 semifinala cu CSA Steaua a Cupei României din Ghencea, după ce bănățenii au avut foarte repede un cartonaș roșu primit în meci. Echipa timișoreană a punctat doar din lovituri de pedeapsă în acest context, dar a fost suficient. 

Prima șansă de a deschide scorul a aparținut Stelei, dar Plai a ratat prima lovitură de pedeapsă a meciului. După un debut echilibrat de joc, Timișoara a rămas cu om în minus, după ce Tevita Manumua a vpzut direct cartonașul roșu după o intrare la care arbitrii s-au consultat între ei. Cu om în minus, Timișoara a punctat de două ori însă din lovituri de penalitate transformate de Vlaicu. Tot ”Americanul” putea transforma înainte de pauză, dar a ratat să trimită balonul între bețe.

În debutul reprizei a doua, Steaua a marcat unicul eseu al meciului, prin Vaovasa, transformat de Taniela Ratu pentru 7-6. A urmat o nouă ratare a Vlaicu, însă ulterior, transformerul Timișoarei a punctat de două ori, pentru 12-7 în contul bănățenilor în minutul 55. Steaua a redus diferența la 10-12, prin Vaovasa, air din minutul 67, Timișoara a jucat în 13, deoarece Mureșan a fost eliminat. Vaovasa a punctat din nou, pentru 13-12, după care și Doroftei, din tabăra gazdelor, a fost eliminat.

Din minutul 70, Timișoara a revenit în avantaj, cu 15-12, după transformarea lui Dănuț Jipa. Balanța celor din teren s-a echilibrat lo l nouă eliminare în tabăra Stelei. Chiar și așa, Steaua a transformat, prin Vaovasa, pentru 16-15, însă Timișoara a ”plusat” cu 18-16, prin Jipa, pentru calificarea în finală.

Săptămâna viitoare, Timișoara va juca o nouă finală cu Baia Mare.

LĂSAȚI UN MESAJ