Rugbyștii de la SCM Timișoara au obținut o victorie la scorul de 37-14 în meciul cu Rapid București, ultimul din turul Superligii de rugby. Cu acest rezultat, bănățeni obțin încă o victorie cu punct bonus ofensiv, și betonează prima poziție din clasament. 

Jocul a fost echilibrat până spre finalul lui, deși scorul arată altceva la prima vedere. După zece minute de la start, Eugen Căpățînă a fost eliminat temporar. Pe finalul perioadei de inferioritate s-a și deschis scorul, 0-3 pentru Rapid, dintr-o lovitură de pedeapsă a lui Ispir. Timișoara a egalat după câteva minute, tot dintr-o penalitate, executată de Rupanu. Pe finalul primeir eprize, după un joc echilibrat, timișorenii au dat primul eseu, prin Manumua, transformat de Rupanu. Astfel, la pauză s-a intrat cu scorul de 11-3.

La reluarea jocului, Rapidul a dat esue prin Tangimana, după un mol de margine, iar Ispir a ratat transformare. Acelși jucător a egalat apoi însă dintr-o lovitură de pedeapsă. După jumătatea reprizei, Timișoara și-a dat drumul la joc. A venit eseul lui Lucian Mureșan, transformat de Rupanu pentru 18-11. Adversarul a mai punctat la 14 prin Ispir, după care a urmat eseul lui Ser, transformat de Rupanu. Bonusul l-a adus eseul lui Ștețco, transformat de Plai, iar apoi, și Iliesa a ajuns cu balonul în terenul de țintă advers. Plai a ratat transformarea, dar nu a mai contat decât statistic.

Mugur Preda a spus că se aștepta la o desprindere pe final. ”Mă așteptam să fei așa. Chiar le-am spus băieților la începutul săptămânii că o să fie un meci extrem de greu. Felicit Rapidul pentru că este o echipă cu jucători tineri, care aleargă. Sunt o echipă incomodă. Au demonstrat-o și cu Steaua, și cu Baia Mare, chiar și cu Dinamo. Știam că vom face diferența pe final de meci. 5 puncte sunt 5 puncte. am terminat turul pe primul loc, sper să continuăm la fel. Obiectivul nostru e să jucăm o semifinală acasă. turul nu a fost conform graficului, trebuia să câștigăm și cu dinamo acasă și finala de Cupă… Suntem în grafic că suntem pe primul loc”, a declarat antrenorul Timișoarei.

Stelian Burcea a precizat că experiența a făcut diferența. ”Am reușit să ținem ritmrul până în minutul 70. Mi-ar fi plăcut ca ritmul și timpul efectiv de joc să fie mult mai mare. Ne-ar fi avantajat pe noi mai mult. Dar au fost foarte multe întreruperi și a fost un gen de meci care nu cred că ne avantajează pe noi. Am întâlnit o echipă puternică, o echipă cu tradiție. Să nu uităm că noi avem 16 jucători pe foaie U23 și experiența și-a spus cuvântul în ultimele zece minute”, a declarat antrenorul Rapidului.

Săptămâna viitoare este o pauză între tur și retur. Timișoara va juca în jurul datei de 1 iunie în deplaare la Steaua.

LĂSAȚI UN MESAJ