DISTRIBUIȚI

”Leii” din Banat au reușit să-și aducă un nou conducător de joc după despărțirea de Lewis Stallworth. De fapt, este o revenire la SCM Timișoara a lui Nikola Pesakovic. De asemenea, a avut loc și tragerea la sorți pentru sferturile Cupei României, iar Timișoara va avea un adversar foarte dificil.

Pesakovic a jucat anterior două sezoane la Timișoara. În vârstă de 29 de ani, conducătorul de jco sârb a jucat în acests ezon în Ungaria, la Duna Asfalt Kecskemet. ”Sunt fericit că mă întorc la Timișoara! Am avut o perioadă dificilă, dar am depășit-o și merg mai departe. Îl cunosc pe antrenorul Dragan Petricevic, îi cunosc și pe jucători și îmi va fi ușor să mă adaptez. Le mulțumesc celor din club și antrenorului Dragan Petricevic că îmi oferă șansa să mă întorc la Timișoara, voi da totul pentru echipă până la sfârșitul sezonului”, a declarat jucătorul revenit acasă. Reamintim că Lewis Stallworth a plecat în SUA deoarece preferă să-și opereze ligamentul rupt, intervenție care se poate face peste Ocean.

Petricevic a povestit că Pesakovic a plecat din Ungaria la momentul potrivit. ”După plecarea lui Lewis Stalworth era foarte evident că dacă dorim să continuăm lupta pentru accederea în play-off trebuie să aducem un înlocuitor.  Exact când ar fi trebuit să începem cu căutările Nikola a devenit apt și pregătit pentru a continua sezonul, iar de la propunerea nostră până la realizarea acestui transfer nu a fost decât un pas. Jucătorul nu a uitat cât de bine s-a simțit la Timișoara, iar noi nu am ezitat să-i facem oferta deoarece este un sportiv căruia îi cunoaștem calitățile de jucător și mai ales pe cele umane”, a punctat Petricevic.

Joi, Federația Română de Baschet a tras la sorți meciurile din sferturile Cupei României, care se va termina cu un turneu Final 8, programat în perioada 6-9 martie la Cluj. Timișoara va juca cu CSM Oradea, iar dacă bate, cu învingătoarea dintre Sibiu și Cluj. ”Avem cel mai nefavorabil tablou posibil, meci cu campioana din Oradea și apoi un posibil duel cu una dintre primele două clasate din Liga Națională, dar cu siguranță nu vom merge la Cluj-Napoca doar pentru a face act de prezență și pentru a vedea din nou frumoasa sală de acolo”, a declarat Petricevic despre acest aspect.

Altfel, de miercuri, Mirel Dragoste și Alexandru Olah sunt în pregătire cu naționala la București. ”Vulturii”, vor juca în 19-21 februarie la Gliwice, cu Israel și Polonia în calificările pentru Eurobasket 2022. Laszlo Lazar e pe lista de rezerve, în caz că vreun jucător de la lot va fi depisat cu coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ