DISTRIBUIȚI

Pe timp de pandemie, se impun reguli de distanțare nu doar în școli și internate, ci și în microbuzele de transport școlar. Un mijloc de transport poate lua mai puțini elevi ca în vremurile ”normale”, dar în Timiș, doar în comuna Bârna acest aspect face ca școala să adopte Scenariul hibrid.

Școala din comună are doar două microbuze. ”Avem unitatea de învățământ din comuna Bârna , cu șapte sate aparținătoare, și 105 copii. Școala are două microbuze cu 18 locuri fiecare. Cu alte cuvinte, este imposibil să transporte atâția copii, respectând distanțarea fizică în microbuz, încadrându-se într-un orar. Școala a stabilit un program pentru fiecare elev în parte. La zile diferite, transportă elevii din localități”, a declarat inspectorul școlar general Marin Popescu, care a punctat că este singura unitate de învățământ din Timiș care are problema aceasta, a incapacității transportului pentru toți elevii.

Satele ale comunei aparținătoare sunt Bârna, Botești, Botinești, Drinova, Jurești, Pogănești și Sărăzani. Fiind vorba de o populație redusă, clasele sunt alcătuite din copii din toate satele aparținătoare. Popescu spune că s-au asigurat condiții de predare online, pentru cei ce stau acasă. ”Primăria a extins Internetul și a mărit puterea la nivelul acestor comunități, în parteneriat cu IȘJ și Serviciul de Telecomunicații Speciale. Școala este dotată cu echipamente de predare online. au clase cu 10-15-20 de copii în învățământul primar. Școala e pregătită să predea online, am verificat acest lucru duminică”, a precizat inspectorul școlar general.

În tot județul sunt 165 de microbuze școlare, dintre care 11 nu sunt funcționale. ”Pe inventar sunt 165 de microbuze, dar 154 sunt folosite. 11 se găsesc pe inventar, dar nu mai pot fi folosite, sunt într-o stare foarte proastă. Primăriile au găsit, au achiziționat sau primit microbuze, deci ar fi fost acoperiți dacă nu era pandemia”, a mai precizat Marin Popescu.  3500 de elevi din Timiș sunt duși la școală cu microbuzele școlare.

foto: renasterea.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ