Organizaţia de studenţi a Partidului Naţional Liberal, în colaborare cu filiala locală CSL Timiş, au organizat la Buziaş Şcoala Politică „Avram Imbroane”. Evenimentul a avut loc în perioada 27-29 martie, participând peste 100 de studenți liberali.

Tinerii au participat, în cadrul proiectului, la o serie de cursuri de training interactive privind public speaking-ul, cursuri susținute de Leontin Gheorghe, Sorin Predescu şi Adrian Colhon. „Comunicarea reprezintă o componentă esențială în parcursul fiecărui student care dorește să se împlice în politică. Indiferent că vorbim despre etapele elaborării unui discurs, despre limbaj verbal și non-verbal, despre tipuri de audiențe sau despre diferite tactici, fiecare tânăr politician trebuie să cunoască aceste noțiuni și să le implementeze treptat. Modalitatea prin care transmitem mesajele ne descrie pe fiecare dintre noi, iar tinerii și studenții se confruntă, de multe ori, cu provocări și mai mari, în contextul în care există o lipsă de interes pentru mediul politic în rândul tinerilor din România”, declară preşedintele Cluburilor Studenţeşti.

Nicolae Robu, primarul Timișoarei, le-a transmis tinerilor prezenţi la Buziaş că „meritocraţia este singurul mod în care se poate face o politică sănătoasă în România. Există prea multe exemple de oameni politici necinstiţi, pătaţi, care au adus doar deservicii ţării şi politicii româneşti. Vă asigur că Partidul Naţional Liberal face un altfel de politică. Tinerii care muncesc au fost şi vor fi susţinuţi în cadrul PNL. Este momentul să demonstrăm că politica este bazată pe muncă, pe competenţe, pe o apropiere reală de cetăţean şi nevoile lui. Partidul Naţional Liberal este un partid cu tineri valoroşi, care în viitor vor fi primari, consilieri locali sau judeţeni, miniştri, deputaţi sau senatori.”

Printre invitații la eveniment s-au numărat și Ben-Oni Ardelean, senator PNL de Timiș, Marian Constantin Vasile, vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș și Dan Diaconu, vicepriprimarul Timișoarei.

Mioara NEGRESCU

Școala politică – o inițiativă a Cluburilor Studențești Liberale – Galerie Foto

 

LĂSAȚI UN MESAJ