DISTRIBUIȚI

La nivel național, la solicitarea Agențiilor de Plăți și Inspecții Sociale, unitățile de învățământ sunt verificate din perspectiva facilităților pentru persoanele cu dizabilități. Nu este un control cu rol de sancționare, ci care caută să găsească dacă în unele locuri, este nevoie de mai multe facilități.

Se va face o astfel de verificare detalită și în Timiș. ”S-au verificat la nivel național 540 de unități. Vom transmite joi, după finalizarea examenului de Bacalaureat, monitorizarea adiacentă unităților care au apărut la nivel național și identficarea problemelor la nivel de județ, acolo unde există. Se verifică dacă există elemennte generale de accesibilitate aferente mediului fizic, precum locuri de parcare adaptate, rezervate și semnalizate, grupuri sanitare adaptate și semnalizate, de exemplu, rampe de acces. Se verifică dacă paginile de Internet sunt adaptate pentru accesul persoanelor cu dizabilitati, dacă există pictograme pentru accesul în clădire, în încpăeri, la grupurile sanitare, dacă se asigură sau nu un interpret mimico-gestual”, a explicat inspectorul școlar general, Marin Popescu.

Spre exemplu, în Timiș, la Colegiul Național ”C.D. Loga” și la Liceul Teoretic ”Jean-Louie Calderon” există lifturi pentru persoanele cu dizabilități.

LĂSAȚI UN MESAJ