În curând, Timișoara va prelua oficial titlul de Capitală Europeană a Culturii și încep evenimentele culturale tot mai interesante. Muzeul Național de Artă Timișoara va găzdui de săptămâna aceasta expoziția artistului Belu-Simion Făinaru, artist israelian de origine română, în prezent stabilit în afara țării.

Expoziția poartă numele de ”Vidul Tăcerii”(The Void of Silence). Belu-Simion Făinaru este un artist născut la București, în 1959, care în prezent are 63 de ani. Sculptor de anvergură internațională, a locuit în ultimii ani în Anvers și Haifa, iar lucrările sale au fost preznetate la expoziții importante de nivel mondial, precum Documenta de la Kassel (1992) și Bienala de la Veneția (1993, 2019). De altfel, artistul e un prieten mai vechi al muzeului din Palatul Baroc, căci în 200, colecția instituții de cultură s-a îmbogățit cu o lucrare a lui Făinaru.

Expoziția ”Vidul Tăcerii” este una cu instalații artistice îmbină elemente de artă decorativă a muzeului, obiecte, lucrări sau filme realizate de artist pe teme recurente, inspirat de poezia lui Paul Celan. Omul, tot mai trecător prin viață, în vreurile capitalismului materialist, este în centrul creațiilor expuse. Expoziția este curatoaiată de Ilieana Pintilie și este realizată cu sprijinul Galeriei Plan B din Cluj și Berlin. Deschiderea va fi joi, 17 noiembrie, de la ora 18, la muzeu.

Ea va putea fi vizitată până la 29 ianuarie și deschide seria marilor expoziții ce vor fi găzduite la Palatul Baroc, care fac parte din programul pentru anul 2023: Paul Neagu (2022), Victor Brauner (2023) și Constantin Brâncuși (2023).

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ