Admiterea la universități e în toi, dar nu toți tinerii au luat încă o decizie. Universitatea Politehnica din Timișoara spune că și alte specializări  din curricula sa sunt foarte căutate pe piața muncii, nu doar cele de ingineri IT.

Din statisticile anuale ale UPT, 90% dintre absolvenți se angajează în domeniul pentru care au făcut studii. De asemenea, rata șomajului în rândul absolvenților de Politehnica este aproape de zero. Instituția de învățământ superior spune că acest lucru nu este întâmplător, ci pentru că oferta educațională a universității tehnice e tabilită după consultări cu Consiliul Director UPT, unde au fost invitate de ani de zile mari companii care activează în capitala Banatului, care au peste 80.000 de angajați. Una dintre companii a și anunțat că până la final de an, vrea să angajeze 1000 de ingineri.

Reprezentanții universității susțină că nu dor absolvenții de IT au șansa de a câștiga și 1000 de euro la debut, ci și cei cu studii potrivite pentru a lucra în ingineria mecanică, ingineria industrială, ingineria în construcții, ingineria geodezică, ingineria electrică și cea energetică, ingineria chimică. De asemenea, alte specializări ”la modă” ar fi arhitectura, amenajările interioare, managementul, științele administrative, științele comunicării sau limbile moderne aplicate. Politehnica reamintește că oferă și facilități pentru studneții cu inițiative antreprenoriale.

Viitorii studenți se orientează la admitere după salariile din domeniile de studiu, dar și după prestigiul unei universități și ce le oferă orașul, atât din punct de vedere al  loisirului, vieții culturale sau sportive, dar și din punct de vedere al prețurilor la chirii și costul vieții în general.

LĂSAȚI UN MESAJ