DISTRIBUIȚI

Administrația Fritz naște nemulțumiri în oraș și, implicit, Opoziția nu putea să nu aibă un punct de vedere oficial în acest sens. PSD Timiș, mai precis cei trei consilieri locali cer ca autoritățile locale să demită conducerile tuturor societăților municipale, cu excepția Aquatim, companie care este pe profit de ani de zile și nu are probleme de niciun fel.

Comunicatul semnat de Radu Țoancă, Andra Lăpădatu și Ioan Szatmari critică faptul că administrația Fritz a tăiat multe proiecte ale orașului. ”Primarul Dominic Fritz arată, pe zi ce trece, tot mai obosit, mai depășit și mai novice în a administra problemele curente ale orașului. Adusă în fruntea Primăriei Timișoara de un val imens de entuziasm, echipa Fritz a reușit ca în numai 4 luni de mandat să bage un întreg oraș în depresie. S-au tăiat majoritatea investițiilor în curs de implementare (fără să se propună nicio alternativă), s-au adus persoane în primărie paralele cu administrația publică locală, s-au numit persoane cu un trecut penal în funcții publice, s-au perpetuat greșelile manageriale ale vechii administrații în privința societăților comerciale (fostele regii autonome) din subordinea municipalității. Nici până în prezent primarul Dominic Fritz nu a venit în fața consiliului local și a opiniei publice cu o situație la zi a acestor societăți, aflate majoritatea dintre ele în pierdere și, mai ales, cu soluții realiste de redresare. În afara unui nesigur și futurist «concordat preventiv» nu există nimic notabil din partea Primăriei Timișoara în acest domeniu”, se arată în comunicatul PSD.

Social-democrații spun că nu doar Ionuț Nasleu poate fi demis de la SC Piețe SA, ci orice alt director, fără să fie nevoie de aprobarea consiliilor de administrație, ci poate direct prin Consiliul Local Timișoara, care are rolul de adunare generală a acționarilor. ”PSD îi propune domnului primar Fritz să se trezească la realitate din reveriile electorale și să dea dovadă că dorește, cu adevărat, reformarea profundă și rentabilizarea acestor societăți comerciale. Îi solicităm domnului primar și majorității politice pe care o reprezintă să demită în aceste zile toate Consiliile de Administrație ale tuturor acestor societăți (cu excepția Aquatim) prin intermediul Adunării Generale a Acționarilor, care este compusă din cei 27 de consilieri locali. Noile Consilii de Administrație să fie mandatate de AGA să demită directorii și conducerile societăților din subordinea Consiliului Local Timișoara, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență 109/2011 privind guvernanta corporativă a intreprinderilor publice, pentru neîndeplinirea mandatelor asumate!”, spun cei trei pesediști.

Consilierii pesediști spun că Fritz trebuia să demită directori de când a preluat mandatul și că vor vota orice fel de proiect în acest fel. ”Acest lucru ar fi trebuit făcut de echipa Fritz în prima zi de la instalarea în fruntea unei primării, criticată în campanie, tocmai pentru dezastrul managerial și politizarea excesivă de la firmele municipalității, aflate de mulți ani în pierdere economică. Nu este târziu nici acum să se dea semnalul unei reformări profunde a administrației timișorene, iar grupul de consilieri municipali ai PSD va iniția sau susține toate demersurile de acest gen!”, se arată în încheierea comunicatului de presă.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ