DISTRIBUIȚI

De joi s-a deschis perioada de aplicare pentru finanțare nerambursabilă, pe Legea 350, pentru proiectele de cultură și tineret. Există 4,4 milioane de lei disponibili pentru concursul de proiecte.

Vicepreședintele CJT Alexandru Proteasa a anunțat că programul Tim Cultura 2021, pentru care CJT a votat un nou regulament, va dori să elimine discrepanțele dintre mediul urban și rural. ”Ieri a fost prima zi la care se pot depune proiecte într-o perioadă în care atenția publicului e concentrată pentru proiecte economice. Noi nu putme neglija actul cultural, mai ales că suntem într-un județ cum este Timișul, unde multiculturalitatea este un element definitoriu. Tim Cultura 2021 este un program cultural dedicat întregului județ”, a declarat Alexandru Proteasa, care  apunctat că proiectul dorește să ajute sectorul cultural să renască după pandemie.

La fel cum a anunțat președintele CJT Ain Nica încă de anul trecut, nu se vor finanța evenimente mai kitchoase, de tipul rugilor. Direcția trebuie să fie una congrunetă cu cea pentru anul 2023, când Timișoara va fi Capitala Europeană a Culturii. De asemenea, evenimentele trebuie să aducă un beneficiu și turismului. ”Noi suntem convinși că există o complementaritate între sectorul cultural și turism. De aceea, aceste evenimente trebuie să aibă și potențial pentru dezvoltarea turismului”, a precizat Alexandru Avram, directorul de strategie care a lucrat la proiect.

Proiectele se pot depune până ăn 9 iulie, ora 12. Selecție lor se va face în 16, iar apoi, totul se va vota în plen, după care se vor semna contractele efective de finanțare. Cei care cer finanțare nu trebuie să aibă datorii la stat, să nu fi avut probleme la alte proiecte cu CJT și să asigure co-finanțarea de 10%. Rămâne de văzut când av deschide CJT și concursul de proiecte similar pentru Sport.

LĂSAȚI UN MESAJ