DISTRIBUIȚI

De vineri, timișorenii se pot vaccina fără programare și la un centru drive-thru, care se deschide în  parcarea Shopping City și unde vor avea acces doar cei cu mașini. Centrul va fi inaugurat cu mare fast de ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, dar problema e că autoritățile se contrazic în ceea ce privește perioada de existență a centrului.

La centrul drive-thru, vaccinarea se va face cu ser Pfizer, fără programare. Zilnic, centrul va funcționa în intervalul orar 8-20. Prefectura spune că centrul va funcționa trei luni. ”Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, convocat de prefectul Zoltan Nemeth, astăzi, în ședință desfășurată online, a aprobat o hotărâre în baza căreia s-a decis schimbarea temporară a destinației actuale a spațiului parcare N1-P1, Calea Șagului nr. 100, din incinta Shopping City din municipiul Timisoara, în vederea înființării unui  centrul de vaccinare de tip „drive through”, pentru perioada 07.05.2021-07.08.2021”, spune prefectura. Primăria vorbește doar de două luni. ”Acesta este situat în parcarea Shopping City Timișoara, Calea Șagului, nr. 100 și va funcționa în perioada 7 mai 2021 – 7 iulie 2021, zilnic, între orele 8:00 și 20:00”, anunță primăria.

La prezentare la avccinare, oamenii trebuie să aibă asupra lor un act de identitate. De asemenea, e necesară completarea unui chestionar de triaj, care se poate completa la fața locului, în prezența unui medic, sau se poate veni cu el gata completat, pentru a economisi timp. Formularele le găsiți aici: https://vaccinare-covid.gov.ro/chestionar-triaj-vaccinare-adulti/. În centru se poate intra cu mașini de maximum 4+1 locuri. Pe perioada triajului și a vaccinării, oamenii rămân în mașină. Tot în mașina se va staționa în zona de post-vaccinarre unde cetățenilor li se vor înmâna adeverințele de vaccinare.

Primăria a deschis acest centru, similar altora din țară. ”Vrem să asigurăm accesul cât mai multor persoane la vaccinare și una dintre căi este și vaccinarea de tip drive-thru. Datoria noastră este să facem astfel încât vaccinul să ajungă la toți timișorenii care vor să se vaccineze și niciun timișorean să nu fie lăsat fără oportunitatea de a se vaccina. Continuăm să căutăm soluții și să creăm facilități pentru accesibilizarea vaccinării și în același timp încercăm să convingem cât mai mulți oameni să se vaccineze. Viețile noastre personale și sociale, comunitatea, economia depind de succesul procesului de vaccinare”, spune primarul Dominic Fritz.

Un centru similar există și la Shopping City Deva. ”Shopping City Timișoara vine în sprijinul comunității locale oferindu-le cu titlu gratuit spațiul și condițiile necesare pentru desfășurarea programului de vaccinare drive-thru. Această acțiune răspunde, în continuare, demersului de a susține autoritățile și sectorul medical în această perioadă în care sănătatea tuturor este una din cele mai importante priorități”, spune reprezentanții centrului comercial.

Ministra Ioana Mihăilă va fi la centru mâine dimineață după ora 10, alături de Dominic Fritz și prefectul Zoltan Nemeth. Centrul e în față la Dedeman, lângă centrul de testare drive-thru.

foto: facebook.com/ShoppingCityTimisoara

LĂSAȚI UN MESAJ