Consiliul Județean Timiș a anunțat cele 232 de proiecte declarate eligibile pentru finanțare nerambursabilă, la primul apel de proiecte pe 2021. Pe listă apar și rugi, asta după ce anul trecut, Alin Nica declară că nu va mai finanța rugi astfel, la fel ca predecesorul său pesedist, Călin Dobra. De altfel, toate proiectele trebuie să aibă și o ”aplicabilitate” rurală, după cum reiese  din condiții. 

În total, pentru programul Tim Cultura au fost disponibile 4,5 milioane de lei, mai precis, 4,24 pentru cultură, și 200.000 pentru programe de Tienret. Sportul, finanțat în Arad și Caraș-Severin la primul apel, nu a fost o priroritate pentru Alin Nica, deși Dan Alexa i-a făcut o ferventă campanie electorală de mare salvator al fotbalului timișorean. Revenind la cei care au primit bani, este vorba de 232 de proiecte dintr-un total de 310 solicitări. Comisia a verificat dacă proiectele sunt eligibile conform Legii 350, una care la Primăria Timișoara nu se folosește, la finanțările pentru centrul de proiecte, dar și dacă proiectele întrunesc cerințele din Ghidul elaborat de CJT, care anul acesta a schimbat regulamentul. Trei zile sunt deschise contestațiilor.

Proiectele trebuie să îndeplinească următoarele condiții, altfel, anul viitor nu vor mai primi finanțare: gradul de oportunitate al proiectului privind dezvoltarea unei vieți cultural – educative diversificate la nivelul județului Timiș; calitatea artistică și originalitatea proiectului; capacitatea financiară și operațională – solicitantul are experiență în management de proiect și capacitate de implementare;metodologie – cât de coerent este proiectul, planificarea activităților este clară și realizabilă;gradul de impact al proiectului;proiect derulat în mediul rural; gradul de cofinanțare al proiectului; continuitatea acțiunii – câte ediții anterioare are proiectul.

Pentru a fi finanțat, un proiect trebuie să aibă un pucntaj minim de 60 de puncte. Iată componența comisia de evaluare:  Vasile Ciuruș  – președinte al comisie evaluare, consilier președinte; Lucian Blaga – membru, consilier județean; Marius Cornea – membru, muzeograf Muzeul Banatului; Nicoleta Vasi – membru, șef serviciu Biblioteca Județeană Timiș;Remus Vălungan – membru, șef serviciu Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș; Lucian Vărșăndan – membru, manager Teatrul German de Stat Timișoara; Afrodita Cionchin – membru, antreprenor cultural;  Daniela Crețu – membru, referent literar Teatrul de copii și Tineret Merlin; Alexandra – Viviana Țecu – membru, consilier județean.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ