De vineri, spațiul Galeriei HEI (House of European Institutes – Casa Instituțiilor Europene). se redeschide. La Bastionul Theresia, în bucata administrată de primărie, va fi prezentată expoziția Designer(Ele). (Re)proiectând lumea / Diseñadoras. (Re)diseñando el mundo. 

Este vorba de o expoziție curatoriată de Gloria Ruiz, cu lucrările a 12 spaniloaice ce activează în domenile: design de produs, textil, grafică. Expun Marta Ayala, Eli González, Júlia Esqué, Amalia Puga, Cristina Omarrementería, Ingrid Picanyol, Inés Sistiaga, Verònica Fuerte, Miriam Miguel, Raquel Buj, Silvia Ferpal și Elena Rohner, una dintre pionierele designului din Spania. Expoziția va putea fi vizitată până la 21 iulie, de miercuri până vineri, între orele 16-20, iar sâmbăta și duminică, între orele 14-20.

În 8 iunie, Gloria Ruiz va fi prezentă pentru două tururi ghidate. De la ora 16, în spaniolă, cu traducere în română, iar de la 19, în engleză. ”O lume aflată în schimbare rapidă și pentru care trebuie găsite noi soluții. Trebuie să mergem mult mai departe decât a face pur și simplu o versiune mai bună a ceea ce există deja, trebuie să construim o nouă realitate și să înțelegem designul ca pe o activitate care stă la baza tuturor manifestărilor materiale și mentale pe care le folosim pentru bunăstarea și dezvoltarea umană”, arată curatoarea Gloria Ruiz.

Expoziția e organizată de Institutul Cervantes și platforma FIDO – Feminism in Design Office. Vernisajul e vineri, 7 iunie, de la ora 19,30. În aceeași seară, de la ora 22, în aceeași locație, se organizeză o petrece, în parteneriat cu Launmomentdat. Muzica va fi asigurată de Dj set  Mini Zucchinni  x  Noemi #1. Centrul HEI a funcționat și în 2023, în anul capitalei europene a culturii.

LĂSAȚI UN MESAJ