Județul Timiș este împărțit pe cinci zone de colectare a deșeurilor, iar trei dintre ele au operator desemnat prin procedură de urgență de peste trei ani! Autoritățile promit că acest lucru se va termina, cel puțin parțial.
Există operator licitat prin procedura normală pe Zona 0 Lugoj și Zona 1 Timișoara. Pentru Zona 2 Jimbolia, Zona 3 Deta și Zona 4 Făget, există operatori în procedură de urgență ce colectează deșeurile populației, de trei ani! La licitații nu se prezenta niciun operator și astfel s-a ajuns la aceste situații. Momentan, directorul executiv al Asociației Intercomunitare de Dezvoltare Deșeuri Timiș Romeo Ursu a precizat în ședința de colegiu prefectural din luna august că gunoiul se ridică, dar e o anormal ca operatorul să nu fie stabilit normal, prin procedura de concesiune. ”Suntem necăjiți că la aceste proceduri de concesiune nu avem ofertanți. Am luat decizia de a unifica zonel 2, 3 și 4 și să creăm o zonă mai mare, care să fie atractivă și pentru operatori”, a spus Ursu.
El a precizat că Zonele 3 și 4 vor fi unificate, dar primarii celor 16 localități din Zona 2 așteaptă să vadă dacă se va prezenta un operator la o nouă procedură de desemnare. Prefectul Mihai Ritivoiu a reacționat. ”Eu știu că nu este vina dumnevoastră și chiar apreciez activitatea ADID, dar, din punctul meu de vedere, e bine că măcar acum în al treisprezecelea ceas s-a luat această decizie, o reconfigurație e neceasară. E clar că dacă după trei proceduri nu-ți vine nimeni, ceva nu faci bine. Din punctul meu de vedere, acesta e principalul eșec ala ctualei conduceri a CJT. Că nu a reușit să rezolve cu responsabilitate o problemă cu așa un larg interes pentru populație. Nu pot decât să sper că cu această nouă configurare și cu o nouă conducere la CJT lucrurile ese vor schimba”, a spus Mihai Ritivoiu.
Aluziile sunt evidente la adresa lui Alin Nica, încă președinte al CJT, dar și ale vicelui Cristian Moș, căci ADID Timiș s-a aflat în subordinea sa.