„În întreg Banatul a stârnit o nespus de mare vâlvă moartea cumplită a unei fete cu numele Livia Lehr din comuna Ghiroda nouă.

Părinţii acestei fete suferind de o boală ciudată şi fiind cam stricaţi de cap erau de credinţă că se poate vindeca numai aşa, dacă se nutresc cu legume nefierte şi nu pun la gura nici o fiertură şi nici o bucăţică de carne. La acest fel de a mânca ei au supus-o pe fata lor Livia, căreia însă hrănirea cu legume nefierte nu i-a priit deloc şi de aceea ea a început să slăbească îngrozitor şi a slăbit mereu, de n-au mai rămas din ea decât oasele. În chinuri cumplite ea şi-a dat apoi în săptămâna trecută sufletul, murind în înţelesul cel mai adevărat al cuvântului de foame.

Acest lucru a fost constatat de autorităţile în drept, cărora de altfel părinţii fetei nu le-au ascuns nici o clipă că ei sunt <<vegetarieni>> şi că se hrănesc numai cu legume nefierte, cu fructe şi cu câte un păhărel de lapte.

Se spune că acest fel de-a trăi ar fi de altfel destul de răspândit prin Banat şi că lui i s-ar datora astfel boala cea multă de piept de prin satele de-acolo”. [„Lumea şi Ţara”, Anul IV, nr.8, Cluj-Napoca, 23 februarie 1936].

LĂSAȚI UN MESAJ