Experiența frumoasă din 2023 se va repeta și în 2024. Filarmonica Banatul organizează un concert susținut de un cor comunitar, iar înscrierile au început deja.

Corul comunitar este o inițiativă a dirijorului Gabriel Bebeșelea, care va fi la pupitru și în acest an. Concertul va fi alături de Orchestra simfonică „Remus Georgescu”, Corul „Ion Românu”, iar pieasa aleasă pentru acest an este una celebră, ”Carmina Burana”, de Carl Orff. La repetiții, dirijorul care va fi alături de timișoreni este Iosif Todea, cel care se ocupă de Corul ”Ion Românu”. De asemenea, la repetiții vor fi Codruța Niculescu, șef partidă sopran, Lucia Manga Gligor, șef partidă alto, Carol Budai, șef partidă tenor, și Lucian Ioniță, șef partidă bas.

Înscrierile se pot face până la 12 martie, ora 14. Audițiile de preselecție vor fi în 13 martie, ora 18,30, la Sala Capitol. Apoi, din 20 martie, aceeași oră, încep repetițiile, care vor fi în fiecare miercuri seara. Cei care doresc să se înscrie și nu au făcut parte și anul trecut din Corul comuniatr, o pot face aici. Ansamblurile corale din oraș pot fi înscrise de dirijori, doar cu precizarea numărului de doritori, fără înscriere individuală. Cei care au cântat și anul trecut se pot înscrie la adresa de email cor@filarmonicabanatul.ro.

Primul concert al Corului comunitar a fost în data de 4 septembrie 2023, în anul capitalei culturale europene, pe scena din Parcul Rozelor. Peste 300 de artiști lirici și instrumentiști au interpretat Simfonia a IX-a în re minor, op. 125 de Ludwig van Beethoven

 

LĂSAȚI UN MESAJ