DISTRIBUIȚI

Școala va începe cu totul altfel din aceast septembrie, cu distanțare socială, măști, ture săptămânale sau chiar doar cursuri online. Totul din cauza pandemiei de coronavirus. Mulți părinți nu sunt de acord cu asta și de aceea, cu ocazia primei zile de școală se organizează proteste în mai multe orașe din țară, iar Timișoara nu lipsește de pe listă.

Protestul din Timișoara va avea loc în Piața Operei, de la ora 18 și este organizat de Ioana Gheran și Corina Buligan, potrivit unui apel lansat pe Facebook. Scopul se strângerea de semnături pentru Ministerul Educației și Cercetării, astfel încât restricțiile impuse, în număr destul de mare, să fie eliminate, iar școala să se facă la fel ca și până acum. ”Oameni buni, a venit timpul să se adunăm cu toții pentru a le transmite guvernanților mesajul nostru. «Noua» școală instituită de curând în România transformă unitățile de învățământ în școli de corecție, așa că trebuie să ne strângem cu toții să semnăm Memoriul nostru îndreptat împotriva măsurilor de protecție și de igienă impuse în școli, fără a fi consultați în prealabil de conducerea Ministerelor. La București dar și in alte orașe, luni in 14.09.2020 la ora 18:00, se organizează evenimente cu aceeași tema, de aceea avem nevoie de sute de semnături în așa fel încât să fie depus cât mai repede la registratura Ministerului Educației și Cercetării”, se arată în promovarea evenimentului.

Părinții nemulțumiți consideră că nu e nevoie de măști, separatoare de plexiglas sau dezinfectarea în săli, deoarece susțin că excesul de detergenți este toxic. ”NU suntem de acord cu obligativitatea purtării măștilor pe fața elevilor între 4 și 8 ore, cu îngrădirea lor în cuștile de plexiglas, cu supra-igienizarea excesivă a sălilor de clasă bazată pe detergenții toxici care cresc incidența bolilor respiratorii, cu distanțarea fizică intre elevi, cu izolarea și carantinarea tuturor elevilor și a părinților lor dacă un singur elev dintr-o clasă este testat pozitiv cu niște teste ce au o marjă de eroare foarte ridicată etc. Nu, fiindcă ultimul raport al ECDC (European Center for Disease and Control) emis în cursul lunii august spune clar că este „neobișnuit” ca elevii să transmită virusul către alți elevi sau către adulți și că riscul ca ei să ia o simplă răceală este mult mai mare decât în situația infectării cu virusul chinezesc”, se arată în anunțul referitor la protest.

Organizatorii atrag atenția asupra ratei analfabetismului din rândul copiilor, una foarte mare. ”Rata analfabetismului funcțional în rândul elevilor români este de 44% în prezent, ori dacă ne mai speriem mult de o răceală, trimițând copiii să studieze în fața tabletelor,atunci riscăm să o dublăm în următoarele luni. Nu, nouă nu ne este frică să ne trimitem copiii la școala normală, dar ne temem ca ei să intre în pușcăriile instituite în mod oficial de către guvernanții noștri. Iar cum în statele civilizate copiii se bucură de o normalitate deplină în școlile lor, atunci nici noi nu acceptăm aceste experimente demente pe copiii nostri. Nu, fiindcă copiii trebuie să înceapă școala cât mai repede și în condiții normale, altfel vom asista la un adevărat dezastru din toate punctele de vedere”, mai spun ce ce organizează protestul de luni.

foto: olt-alert.ro

LĂSAȚI UN MESAJ