DISTRIBUIȚI

După ce Universitatea de Vest din Timișoara a anunțat același lucru, și Universitatea Politehnica din Timișoara precizează oficial că are aceleași speranță. Desigur, dacă pandemia nu va reveni la numere de amploare, care să facă reluarea cursurilor în format clasic și până la urmă normal imposibilă.

Profesorii sunt nerăbdători să preda din nou fizic, chiar dacă UPT a avut de la început de pandemie mijloace electronice foarte bine dotate pentru cursuri online. Rectorul vorbește și despre un element esențial, și anume, viața de student. ”Ne dorim să le oferim  din nou tinerilor, viața de student de care au fost privați pe durata pandemiei și să aducem la normalitate viața universitară. În acest sens, am început lucrări ample de renovare și reamenajare a spațiilor de studiu, a locurilor de cazare, Politehnica oferind în prezent 5000 de locuri, o valoare care acoperă întregul necesar pentru studenții noștri. Practic, ne mândrim cu faptul că suntem o universitate care asigură locuri de cazare tuturor studenților săi”, a declarat rectorul Florin Drăgan.

Echipamentele folosite pentru predarea online nu vor fi închise în cutii, ci vor fi utilizate pentru a face cursurile fizice si mai interactive. Laboratoarele au fost dotate, chiar dacă a fost pandemie. La fel, baza materială a UPT, cu volumele din bibliotecă și calculatoarele noi, a devenit mai valoroasă. De asemenea, baza sportivă de top îi așteaptă pe studenți, ia reprezentanții UPT spun că pregătesc și cantina studenețască la standarde de igienă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ