DISTRIBUIȚI

O nouă veste care dă apă la moară timișorenilor care spun că în capitala Banatului fotbalul este distrus în mod deliberat! În țară se ridică toate spitalele de campanie, cu excepția celui de pe Stadionul CFR, pentru că prefectul Mihai Ritivoiu crede că de la cultură, ne vom….îmbolnăvi și vom agoniza de covid-19.

Oficial, Organizația Mondială a Sănătății nu a declarat închisă pandemia de coronavirus. Totuși, în 9 martie 2022, România a ridicat toate restricțiile. Spitalele de campanie s-au menținut mai mult goale. Iată, la un an, Ministerul Apărării Naționale vine cu o decizie firească: se ridică structurile similare de la București și Constanța, ultima amplasată pe stadionul Portul. Ei bine, ca de obicei, numai la Timișoara, pentru fotbal, nu se poate! Noi vom menține o arenă blocată cu corturi goale pentru că, deli în oraș bate vântul de turiști, suntem, totuși, capitală europeană a culturii!

Prefectul Mihai Ritivoiu se și mândrește cu solicitarea sa aberanta: ”Facilitatea Spitalului Militar amplasată pe Stadionul CFR din Timişoara va rămâne operațională în următoarele luni. În contextul pandemic, la nivel național au fost înființate în anul 2020 trei asemenea facilități, la Bucureşti, Constanța şi Timişoara. La început de 2023 se intenționa închiderea lor, dar am solicitat Ministerului Apărării Naționale menținerea spitalului nostru, invocând printre altele şi faptul ca Timişoara e capitală europeană a culturii. Am rămas cu facilitatea funcțională, celelalte două închizându-se. Mulțumesc Ministerului Apărării Naționale pentru sprijin!”, a anunțat prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu.

Ceea ce nu spune Ritivoiu, evident, pentru că nu-l avantajează, e că pe Stadionul CFR, la secția de Infecțioase a Spitalului Clinic Militar ”Doctor Victor Popescu”, nu mai există bolnavi din septembrie 2022! Nici cadre medicale, doar paznici. ”Da, nu mai avem pacienți din septembrie. Avem pază acolo. Bolnavii sunt acum la Spitalul Victor Babeș (n.r. de boli infecțioase). La nevoie, se poate detașa din nou personal medical. Cei care au lucrat acolo au avut contracte pe perioadă determinată, detașați din alte unități sanitare din oraș”, ne-a declarat purtatorul de cuvânt al Spitalului Militar, Cosmin Jian.

Clubul CFR ar vrea înapoi arena, transferată de la Ministerul Transporturilor la Ministerul Apărării în mai 2020. ”Am vorbit și eu cu cei de la pază. Sperau în mai să plece de acolo. Noi așteptăm să ni se redea stadionul. Conform actelor, Ministerul Apărării trebuie să-l readucă în stare de dinainte pentru Ministerul Transporturilor”, ne-a declarat președintele clubului CFR Timișoara, Constantin Nedela. Există trei variante de proiecte de refacere a arenei, dar doar dacă Ministerul Transporturilor acceptă să dea arena clubului. Or, evident, cum stadionul e tot la Ministerul Apărării, totul este blocat.

Așadar, deși roașul suferă la problema infrastructurii sportive, diriguitorii au ”grijă” pe deplin să distrugă sportul invocând motive pentru care în țări cu populație efervescentă ar risca să declanșeze proteste publice.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ