Meciul cu CS Mioveni disputat de ACS Poli în 27 mai a fost ultimul pentru Silviu Bălace. Fotbalistul rămâne alături de mingea de fotbal și a demarat deja proiectul unei școli de fotbal, Galaxy Timișoara, care a avut lansarea ”oficială” vineri seara.

Școala de fotbal este concepută pentru copii cu vârstele curprinse între 4-12 ani. Deocamdată, se fac două antrenamente pe săptămână, miercuri și vineri, între orele 17-19. Bălace are un asociat și vineri, după ce a făcut deja trei antrenamente cu primii 20 de înscriși, a făcut o deschidere ”oficială” cu meciuri cu jucătorii de la ACS Poli, foștii săi colegi. ”Era o idee mai veche. Academie e mult spus deocamdată. E o școală de fotbal, în care să își etaleze copii calitățile fizice, să dezvoltăm capacitate fizică a copiilor și dorința lor de a face mișcare. E bine să lase calculatorul și jocurile, pentru că a devenit deja o manie periculoasă”, a spus Bălace la lansare.

Silviu Bălace este un oltean veritabil, ambițios, și de aceea, el și asociatul său sârb au ales un nume prin care să țintească spre stele. ”Ne dorim foarte mult să venim dintr-o altă galație, să aducem ceva nou și pe, lângă profesionalismul nostru, să arătăm tuturor că dacă pui pasiune, lucrurile îți vor reuși. Atunci, ne-am gândit că “Galaxy” ar fi un nume predestinat echipei noastre”, a explicat fostul căpitan de la Poli Timișoara. Bălace spune că nu s-au inspirat neapărat de la Real Madrid pentru nume și nici de la Universitatea Craiova pentru culori. ”Culorile vor fi alb-albastre, iar echipamentul de rezervă va fi negru cu argintiu, cum e cel de la Real Madrid. Nu ne-am inspirat neapărat de la Craiova pentru culori, sunt niște culori foarte frumoase. Eu sunt un tip foarte ambițios, el are origini sârbe și e la fel de ambițios ca și mine și atunci ne-am pus de comun acord să fie culorile acestea”, a precizat Bălace.

La Galaxy Timișoara vor putea veni și alți copii de la alte școli de fotbal, pentru antrenamente de individualizare. ”Abia am început, am făcut trei antrenamente. Pe toată perioada vacanței, dar și atât timp cât copii de la alte cluburi și alte școli vor dori să facă sport și individualizare, vor fi bineveniți la noi. Ne ocupăm cu individualizare, pentru că dacă la un club sunt 20 sau 30 de copii în grupă, probabil nu au timp antrenorii să lucreze cu fiecare. Atunci putem dezvolta valoarea fiecărui copil prin individualizare”, a spus Silviu Bălace.

Cel poreclit ”Nedved din Banat” se va ocupa de antrenamente și la academie, dar vrea să fie în staff și în clubul ACS Poli. ”Suntem împreună trei membri fondatori. Eu o să antrenez și copii, aștept să am o discuție să văd care va fi viitorul meu având în vedere echipa Poli Timișoara. Atât timp cât voi putea, voi antrena cu mare pasiune și drag acești copilași. Probabil voi activa ceva în cadrul clubului, poate antrenor. Cu siguranță mă tentează, pentru că am licența A de antrenor, am terminat masteratul de management în sport și probabil cu timpul voi face și licența Pro”, a conchis Bălace.

Anda DELIU

LĂSAȚI UN MESAJ