DISTRIBUIȚI

Liberalii vor să impună oamenii de casă a lui Gheorghe Falcă și Marcel Vela la conducere Aeroportului Internațional ”Traian Vuia” Timișoara, organizat ca societate comercială de utilitate publică subordonată Ministerului Transporturilor. Cum directorul încă în funcție, după schimbările din consiliul de administrație, este pesedistul Dan Idolu, președintele social-democraților timișeni, Alfred Simonis, a reacționat vehement.

Simonis a spus fără ocolișuri că Falcă și Vela vor doar să-și facă mendrele aici. ”Doi baroni locali din jurul Timișului, baronul Gheorghe Falcă de Arad și Marcel Vela de Caransebeș, care este vremelnic și ministru de Interne, doresc să pună mâna pe acest aeroport internațional, care de altfel, a avut o creștere în ultimii ani. În 2009-2011, Guvernul PDL, de unde mulți între timp au fost vopsiți în liberali, au încercat deturnarea acestui aeroport, au încercat o fuziune cu managementul din Arad. Asocierea dintre aeroportul de la Arad și cel de la Timișoara este ca cea dintre un elefant și un purice. Noi avem un milion și jumătate de pasageri, pe când pe Aeroportul din Arad sunt câteva curse pe an. În aceste condiții, această fuziune nu are o rațiune economică. Aeroportul din Timișoara trebuie să se dezvolte, trebuie să investească în infrastructura ca numărul de pasageri de aici să crească. Dacă vom începe aceste investiții în Aeroportul lui Falcă, cu banii noștri de la Timișoara, nu vom mai putea face investiții aici și noi vom avea de suferit. E foarte grav că Nicolae Robu și PNL Timiș nu are capacitatea de a influența Guvernul, că dacă se consideră oportună schimbarea actualului manager, să se facă cu oameni de aici, cu oameni liberali”, a spus Simonis, care a punctat că are informația că se urmărește numirea unui șef din Caransebeș și fuziune cu aeroportul la fel de mort ca cel arădean de acolo.

Cum este și deputat, Simonis a precizat că grupul PSD, majoritar în Parlamentul României, a propus un proiect de lege pentru ca AIT să fie împărțit între autoritățile locale. De altfel, aeroportul timișorean este singurul comercial din țară care ține încă de ministerul de resort și nu a fost transferat autorităților locale. ”Acțiunile ar trebuie să fie împărțite între primăriei și CJT, Consider că că pentru județul Timiș este foarte bine. Consider că este un obiectiv important pentru județ și regiune, care să nu mai stea la cheremul unui baron sau baronaș în vreo funcție vremelnică. Mă angajez ca inițiativa să treacă, până la finalul mandatului, de ambele Camere și astfel, Guvernul va avea o lege prin care sp fie obligat ca acțiunile să fie trecute la autoritățile locale. Procentele pot să fie discutate, dar este important ca cineva să aibă majoritatea, pentru că este posibil ca cele două instituții să nu se înțeleagă. Nimeni nu ne poate suspecta de nimic, suntem cu două luni înainte de alegerile locale și nu știm cine va câștiga”, a mai spsu Alfred Simonis.

În proiectul de lege se precizează ca 55% dintre acțiuni să treacă la CJ Timiș, 25% la Consiliul Local Timișoara, air 20% să rămân la Fondul Proprietatea, fond de stat care are și acum același procent.

 

foto: facebook.com/simonisalfred

LĂSAȚI UN MESAJ