Acum că s-au ridicat restricțiile, Universitatea de Vest continuă seria de evenimente ”La UVT, Cultura este Capitală!”. De data aceasta, studenților și nu numai le va vorbi Valentin Constantin.

Tema este una deosebităd e actuală: ”Europa – o neînțelegere”. Valentin Constantin este profesor la Facultatea de Drept, dar și avocat. A predat, de-a lungul timpului, discipline precum Drept internaţional public, Protecţia internaţională a drepturilor omului, Organizaţii şi relaţii internaţionale, Drept comunitar internațional, Proceduri europene, Drept european al drepturilor omului. Moderator va fi criticul literar Mircea Mihăieș. Totul începe luni, 14 martie, ora 18, în Amfiteatrul A01. Evenimentul se va transmite și pe pagina de Facebook a UVT.

Dezbatere e perfectă în conetxtul de acum. ”În cadrul conferințelor desfășurate sub genericul «La UVT, Cultura este Capitală» au fost prezenți cei mai importanți intelectuali români. De data aceasta, îl avem alături de noi pe Valentin Constantin, specialist în Drept european și Drept internațional. Europa se află în fața unor provocări fără precedent, perioadă în care se vor lua multe decizii complicate. UVT își asumă rolul esențial pentru o democrație de a fi un spațiu în care se dezbate și se dialoghează, pentru a înțelege în profunzime contextul sociopolitic în care ne aflăm. Îi așteptăm, așadar, pe timișoreni alături de noi la o conferință care va fi cu siguranță efervescentă și cât se poate de binevenită”, spune rectorul Marilen Pirtea.

Cei care doresc să participe, trebuie să facă o rezervare aici.

LĂSAȚI UN MESAJ