DISTRIBUIȚI

Parlamentarul PSD Sorin Grindeanu spune că așteaptă demiterea prefectului de Timiș și a șefei sale de cabinet Răzvana Popa, după concluziile raportului Corpului de Control al MAI de după marea înscenare de la Hotel del Corso. Firește, social-democratul nu a ratat ocazia să critice și coaliția de guvernare, dar și pe președintele Klaus Iohannis.

Reamintim că până acum, doar Ana Munteanu și jandarmii au fost scoși ca țapi ispășitori, deși prefectul Zoltan Nemeth și șefa sa de cabinet, Răzvana Popa, patroana restaurantului Gardene, au fost adevăratele ”creiere” ale operațiunii, de altfel, una lamentabilă.  Grindeanu spune că îl va chema pe ministrul Lucian Bode să dea explicați în Parlament. ”Implicarea Prefecturii Timiș și reprezentanților Prefecturii Timiș în acest incident trebuie să fie urmată de o decizie. Acești domni de USR-PLUS ne-au spus tuturor de vreo câțiva ani încoace cum vin ei neprihăniți din spuma mării, tineri și neliniștiți și cum vor face politica altfel? Asta e politica altfel? Este un exemplu grăitor despre ce înteleg acești domni din a face administrație. Atrag atenția! Nu foarte mult mai lăsăm să treacă timp fără decizii. Astept decizii cu privire la prefect și la șefa de cabinet a prefectului. Dacă mai e implicat și altcineva din cadru, prefecturii, să plătească pentru ce a greșit. Nu o spune Grindeanu, o spune raportul Corpului de control. O să-l chem pe Lucian Bode în cadrul Comisiei de ordine și apărare publică de ce nu a luat măsuri”, a declarat Grindeanu.

Pesedistul nu a rata ocazia să critice nici partidele de guvernare PNL și USR-PLUS, dar nici pe președinte. „Principalul vinovat pentru această criză este președintele Klaus Iohannis. El a girat constituirea acestei coaliții de decizie. O coaliție a pierzătorilor. Au ajuns în Guvern niște nimeni puși de către Klaus Iohannis, fără ca măcar să câștige alegerile. Evident că acum președintele se ascunde. Probabil îi este teamă să dea ochii cu românii și și să-și asume greșelile de a numi un Guvern atât de slab. Oamenii aceștia nu știu pe ce lume trăiesc, ce pretențții de responsabilitate și competență să avem de la ei în domeniile pe care le conduc. L-aș soma pe Klaus Iohannis să lase finalul sezonului de schi și să intervină în crizele majore din guvernul său”, a spus Grindeanu.

De asemenea, parlamentarul a pomenit despre o Comisie de anchetă pentru falsificarea datelor pandemiei. ”Hoțiile nu trebuie acoperite. Românii trebuie să afle adevărul, pentru căa stfel de lucruri să nu mai fie posibile niciodată în această țară”, a spus deputatul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ