DISTRIBUIȚI

Vineri după-amiaza, primarul Dominic Fritz a avut o întâlnire pe Zoom cu mai mulți reprezentanți ai sectorului cultural din Timișoara. Pe scurt, edilul spune că se va menține și implicarea Asociației Timișoara Capitala Europeană a Culturii 2023, dar și a structurii create de Nicolae Robu cu puțin timp înainte de pierderea alegerilor.

Germanul a propus o pace între actorii culturali importanți ai orașului. ”Eu nu vreau să investesc acum un an să încerc să reparăm în structura managementului tot ce nu a funcționa tîn ultimii patru ani. Eu cred că am pierdut deja un sau mai mulți, am pierdut unele garanții ale succesului. Eu nu vreau să pierdm doi ani luptând luptele ultimilor patru ani. Eu aș vrea să avem o abordare pragmatică și să trecem peste câteva răni”, a spus Fritz.

Altfel, pentru coordonarea proiectului se va înființa un Serviciu cultural în primărie. Centrul de proiecte făcut de Robu va avea o menire pentru finanțarea proiectelor, iar Asociația va rămâne și ea, mai ales prin bidbookul câștigător. ”Nu putem să visăm cai verzi pe pereți și să schimbăm totul peste noapte. Trebuie să venim cu soluții pragmatice”, a mai spus edilul neamț.

Astfel de discuții vor mai avea loc și în viitor. Rămâne de văzut ce se va întâmpla când se va trece în planul concretului, deoarece și fațăd e Casa de Cultură a Municipiului Timișoara mai sunt datorii de 900.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ