A început de duminică Festivalul Euroregional de Teatru din Timișoara TESZT, cu premiera ”Marea ceapă”. Luni și marți, în zilele doi și trei de festival, în Piața Libertății urmează reprezentația stradală a piesei ”Draaagonul”.

Spectacolul de teatru stradal este pus în scenă de Compania Teatro dei Venti din Italia. Este vorba de o adaptare la piesa satirică a lui Evgenij Schwartz, cu același nume, despre mostruozitatea comunismului și cum nu e destul să tai cele trei capete ale dragonului, căci mereu te mai pândește o amenințare. Se vor utiliza toate elementele artei stradale, adică picioroangele, bestoane aprinse, șapte măști uriașe, mașini de suflat foc, un cal, și, bineînțeles, un dragon de 5 metri.

Italienii de la Teatro dei Venti (Teatrul vântului) sunt deja cunoscuși timișorenilor, căci anul trecut au venit la TESZT cu ”Moby Dick”. ”Draaagonul” e o piesă regizată de Stefano Té. Din distribuție fac parte: artiștii Alessio Boni, Laura Bruni, Oxana Casolari, Francesca Figini, Davide Filippi, Beatrice Pizzardo, Antonio Santangelo, Cesare Trebeschi, iar muzica live este compusă și interpretată de Igino Luigi Caselgrandi.

Reprezentanțiile sunt în seara aceasta și marți, de la ora 21, în Piața Libertății. Accesul e, desigur, liber.

 

LĂSAȚI UN MESAJ