La Timișoara a ajuns în premieră celebra trupă de balet fondată de Maurice Bejart, are va susține un spectacol marți seara, la Teatrul Național. Vor fi patrau momente artistice dinstincte.

Maurice Bejart Ballet Lausanne a fost fondat în 1987 de către cel al cărui nume în poartă. Peste 20 de ani de la momentul zămislirii artistice, Bejart a plecat într-o lume mai bună. Dansatortii fac balet clasic, dar și cu elemente moderne. ”La Timișoara sosește cea mai bună companie de dans contemporan și, totodată, cea mai longevivă. Francezii s-au făcut cunocuți încă din anii ‘70 în dansul contemporan, dar apoi au dispărut. Ceea ce nu s-a întâmplat și cu Bejart Ballet. Vin pentru prima dată la Timișoara după o reprezentanție pe scena proprie din Paris”, a spus directoarea Casei de Cultură a Municipiului Timișoara, Camelia Mingasson. Evenimentul este organizat de instituția subordonată primăriei.

În prezent, trupa e condusă de Gil Roman, fost dansator el însuși în Bejart Ballet. ”Suntem foarte fericiți că am venit pentru prima dată la Timișoara. Am fost la București de mai multe ori, dar până acum nu am avut șansa de a veni aici. Am gândit acest spectacol cu gândul la aria culturală a României”, a spus Gil Roman. Bejart Ballet are 40 de dansatori, dar la Timișoara vor dansa 14. Trupa în formula extinsă are și două românce, dar niciuna nu va fi pe scenă la Timișoara.

La Timișoara  sosit și compozitorul elvețian Richard Vignon. ”Sunt foarte fericit să fiu aici. Sunt compozitor și din când în când contrabasist. Este pentru prima dată când vin în România, și prima dată când voi cânta propriile compoziții”, a spus elvețianul. Timișorenii vor vedea pe scenă ”Patru preludii pentru violoncel”, de Maurice Bejart, ”Dragoste și moarte”, tot de Maurie Bejart, ”Bhakti III”, creat tot de Bejart, cu inspirație hindusă, și ”Basso Continuum”, de Gil Roman.

Spectacolul începe la ora 19 și va fi cu casa închisă.

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ