Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” va cumpăra cinci paturi de ATI pentru nou-născuți pentru noua maternitate ce ar trebui inaugurată lunile acestea. Banii vin prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

Noile paturi vin în complatera celor zece de acest fel care deja există la noua maternitate. Spitalul condus de Dorel Săndesc a semnat astăzi contractul de finanțare pentru proiectul prin care achiziția va fi posibilă, „Îmbunătățirea capacității de tratament și screening a pacientului critic neonatal la SCJUPB Timișoara”. Paturile vor avea și dotări de ultimă generație. Astfel, va crește și accesul la activități de screening pentru depistarea malformațiilor bebelușilor.

Noile apturi vor degreva și aglomerație epntru alte cazuri severe din Timișoara, unde mai există Maternitatea Odobescu, a Spitalului Municipal, dar și din regiune. Valoarea totală a proiectului este  4.395.227,10  de lei, fără TVA. Proiectul a început în octomrie 2023 și trebuie finalizat în noiembrie 2024. Cât despre inaugurarea noii maternități, ea trebuie să fie gata la 31 august 2024, iar acum e în procedura de avizare la minister.

LĂSAȚI UN MESAJ