Spre deosebire de alte mari orașe, Timișoara nu are o zonă metropolitană binedefinită din toate privințele legale. Autoritățile au elaborat însă o Strategie Integrată de Devoltare Urbană. care implică și localitățile din jurul orașului, iar acum, documentul este în consultare publică.

Zona de referință cuprinde și comunele Ghiroda, Moșnița Nouă, Giroc, Șag, Sânmihaiu Român, Săcălaz, Dudeștii Noi, Sânandrei, Dumbrăvița, Giarmata, Remetea Mare și Bucovăț. Până în 2030, cu strategia adoptată, ar trebui ca Timișoara să fie definită prin inovație, sustenabilitate și multiculturalism. Strategia vorbește de o dezvoltare în funcție de nevoile comunității, investiții bazate pe specializare inteligentă și cunoaștere, o calorificare turistică și culturală post capitala culturală europeană și creșterea culoarelor verzi, așa cum ni s-a invocat și la demolarea bazeid e antrenamene de iarnă pentru canotaj.

Obiectivele sunt de creștere a calității vieții, o dezvoltare, desigur, și economică, devoltarea mobilității urbane, dezvoltarea deodată cu zona urbană funcțională, o ppziționare mai bună a Timișoarei în context național din punct de vedere cultural-artistic și construirea unei administrații deschise. Strategie e în consultare doar până la 24 noiembrie. O găsiți aici.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ