DISTRIBUIȚI

SSU Poli a disputat miercuri un amical cu CAO Oradea, pe ”Dan Păltinișanu”, ajudecat de timișoreni cu 4-0, același scor cu care și Ripensia a câștigat cu același adversar. Echipa testează un portughez, iar între timp a semnat și Samuel Costea. Luchin a fost însă o himeră pentru poliști, deoarece nu mai vrea să joace fotbal.

În minutul 9 după un contraatac al lu Zaluschi, acesta i-a pasat lui Bîrnoi, care a marcat. Ulterior, în minutul 39, Bîrnoi a pasat pentru Zaluschi, care a marcat pentru 2-0. În repriza a doua, tânărul Robert Hațegan a dat două goluri frumoase. Primul, la vinclu, în minutul 60, iar apoiîn minutul 70, direct din lovitură liberă.

SSU Poli (prima repriză): Păduraru – Sofran, Mera, Scutaru, Pamfile – Ignea – D. Radu, Zaluschi, R. Rus, Bîrnoi – Axente
A doua repriză: Devenish-Meares – Jurj, Moțiu, Jose Estevez, Oanea – Gologan – S. Costea, Hațegan, Ehling, Manea – Serediuc

CAO: Verdeș – Gunie, Mintaș, Letan, Ioviță – Roșu, Ardelean, Cherman, Chitaș – Cîrjan, Gheorghiță
Au mai intrat: Porumb, Al. Popa, D. Stan, Kovacs, Akman și Urbanowski

La acest meci, Srgian Luchin a privit meciul din tribună. Fundașul central de 35 de ani, cu selecții în echipa națională, ne-a declarat că nu se mai simte motivat să joace fotbal. Deși s-a antrenat cu poliștii și a jucat în câteva amicale, nu a reușit să se lase convins de Poli. A semnat cu Poli în schimb Samuel Costea, un mijlocaș stânga de 20 de ani, venit de la CSC Ghiroda. Format de CSȘ Bega, a mai jucat la AS Carani și Millenium Giarmata.

Despre joc, Dorin Toma spune că l-a interesat evoluția, nu scorul. ”Victoria puțin mă interesează. Mă interesează aspectele jocului. Mă interesează jocul nostru, pentru că încă suntem în perioada jocurilor amicale. Important e la prima etapă, când trebuie să arătăm foarte bine, pentru că avem un început de campionat destul d egreu, cu una dintre candidatele la promovare. Una peste alta, a fost un antrenament bun. Ne revenim după cantonament, am avut și jocul din Serbia. Încercăm să reglăm ce nu ne-a ieșit”, a spus Toma.

Altfel, la Poli e în probe Jose Estevez, jucător portughez de 20 de ani, trecut și pe Boavista. Dorin Toma a confirmat că Roberto Hațegan și portarul Robert Popeț care e momentan accidentat, sunt ca și semnați. ”Jose a ajuns foarte astăzi pentru că încă suntem în căutări de jucători. Mai avem nevoie de doi-trei jucători. Până în septembrie avem timp să-i găsim. Contractele cu ceilalți doi sunt pregătite, rămân”, a mai spus Toma.

Pentru CAO, vor urma amicale cu echipe de Liga 3. ”Acelaşi scor ca şi cu Ripensia, e normal, acelaşi nivel, echipă de Liga a 2, foarte bună, cu un antrenor bun, o echipă organizată. Suntem mulţumiţi de tot ceea ce am făcut noi, am arătat destul de bine. Cred că puţin mai bine decât la jocul cu Ripensia din punct de vedere al exprimării. Una peste alta, un joc reuşit şi un adversar pe măsura nivelului Ligii 2. Îi felicit şi le urez multă baftă”, a spus Florin Fărcaș, antrenorul bihorenilor.

SSU Poli a câștigat până acum cu 4-1 amicalul cu Pobeda Dudești Vechi, cu 2-0 cu CSM Reșița, dar a pierdut cu 2-0 cu OFK Kikinda, o nouă-promovată în Liga 3 din Serbia. Sâmbătă va fi ultimul amical, cu Ripensia.

 

LĂSAȚI UN MESAJ