Casa de Cultură a Municipiului Timișoara organizează sâmbătă, 27 mai, concertul ”Stabat Mater”. Concertul va fi unul cu participare internațională.

”Stabat Mater” (Stătea Maica-ndurerată) este unul dintre cele mai importante imnuri religioase ale catolicirlor. A fost creat în secolulul al XIII-lea, cu tematica suferinței Mariei, în fața lui Iisus răstignit. Îm 1736, compozitorul italian Giovanni Battista Pergolesi, pe moarte, compune aranjamentul muzical. Corul Solaris va fi în Sala Barocă la concert, un cor care din 2022 face ateliere incluzive pentru copii de la Liceul Teoretic Special „Iris”, de la Școala Gimnazială nr. 1 și de la Centrul de Zi „Sfântul Nicolae” din Timișoara.

Concertul este o coproducție internațională cu Corala Equinox și Asociația „Singing Molenbeek”, din Belgia. Acompaniază Ansamblul baroc „Ausonia”, tot din Belgia. Corul Solaris e coordonat de binecunoscutul profesor de muzică Zeno Popescu. Evenimentul începe sâmbătă la ora 18. Accesul pe bază de invitație. Invitațiile sunt disponibile la Casa de Cultură a Municipiului Timișoara, zilnic, între orele 11:00-16:00, în limita locurilor disponibile.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ