Campania electorală din acest an din Timiș are accente foarte caraghioase și ridicole și zi de zi, acest lucru se amplifică, din păcate pentru cetățeni. Acum, și Stadionul „Dan Păltinișanu” ajunge în război, căci Alin Nica spune că el crede că PSD nu va da săptămâna viitoare și hotărâre de demolare a stadionului actual, ci doar cea de aprobare a investiției pentru cle nou, care se ridică pe aceeași locație.

Orice baza sportivă trebuie demolată doar dacă Guvernul aprobă asta. Nica transformă subiectul în atac politic, cu argumentul că stadiul de fezabilitate pentru noul stadion er aprobat din 2022, iar cel de rpefezabilitate, din 2021. ”Avem în bugetul consiliului județean de 3 ani de zile banii pentru demolare acestei arene și am tot așteptat după hotărâre de guvern care să aprobe indicatorii tehnico-economici, repsectiv hotărârea de guvern care să aprobe demolarea stadionului. Avem toată documentația pentru autorizația de demolare. Așteptăm această hotărâre, pentru că fără ea, conform legii, nu putem să depunem la primărie pentru autorizația de demolare. Așadar, nu au existat și nu există blocaje la nivleul CJT, pe această ivnestiție, așa cum au afirmat cei de la PSD de-a lungul timpului. Singurul adevărat blocaj pe care îl avem a fost reprezentat chiar de cei de la PSD, de domnul deputat care a blocat această investiție în mai multe rânduri. Stadionul Dinamo care a început procedurile mai târziu decât stadionul nostru (studiul de fezabilitate a fost aprobat abia anul trecut), iar în decembrie odată cu avizarea stadionului nostru, a fost aprobat și stadionul Dinamo. Dar iată că fără influențele domnului deputat, acest stadion a fost aprobat săptămâna trecută. Pentru noi este foarte clar că cei de la PSD au amânat intenționat aporbare acestor indicatori tehnico-economic prin HG tocmai pentru a-i aproba în timpul campanei electorale și pentru a face din această investiție un subiect de șantaj politic la adresa timișorenilor și să ofere un fel de mită electorală. Suntem martorii unui trafic de influență pentru acets stadion”, spune Nica.

PSD a anunțat ieri că săptămâna viitoare se aprobă investiție. Propagandistic, se vorbește de o ședință de Guvern la Timișoara, deși nu există niciun motiv pentru așa ceva, căci acest lucru se poate aproba foarte bine și de la București și nu este o uzanță ca ședințele să se plimbe ca circul prin țară. ”Am avut astăzi o ultimă discuție cu premierul Marcel Ciolacu pe acest subiect și am primit asigurări că Hotărârea de Guvern va fi aprobată în ședința care va avea loc săprămâna viitoare, poate chiar la Timișoara. Dacă această ședință a Guvernului se va ține la Timișoara, vorbim despre un gest simbolic pentru că acest stadion este cea mai mare dorință a iubitorilor de sport din orașul și județul nostru. Totodată, prezența Guvernului la Timișoara arată deschiderea Executivului față de oraș și proiectele importante pe care le implementăm”, a anunțat deputatul Alfred Simonis.

Nica nu a ratat ocazia să-l atace pe Simonis. ”Un deputat s-a transformat în purtător de cuvânt al Guvernului, anunță diferiți pași, deși nu are nicio treabă în această chestiune. Stadionul aparține județului Timiș, CJT este co-finanțator. Provocare pe care i-o lansez domnului deputat să arate un singur document pe care se regăsește semnătura domniei sale sau atribuțiile pe care le are pentru ca acest obiectiv să fie realizat. Simonis și PSD încearcă să șantajeze timișorenii cu banii timișorenilor. PSD ține blocate hotărârile de guvern, pentru că e vorba de două hotărâri. Simonis a vorbit de o singură hotărâre, cei de la PSD au vorbit de o singură hotărâre. Cu cât mai mare e ipocrizia, cu cât ne așteptăm  ca după aprobare, dacă se va aproba, o să fiu foarte atent dacă se va întâmpla acest lucru, mai a nevoie de o a doua hotărâre privind demolarea stadionului. Or, sunt convins că cei de la PSD vor folosi aceste prilejuri tocmai pentru a șantaja timișoreni în preajma votului din 9 iunie”, mai spune Nica.

CJT are doar 2 milioane d elei în buget pentru demolare, asta după ce alți consilieri au insistat la aprobare bugetului, căci inițial, instituția voia să aloce doar 1 milion. Însă operațiunea va costa 30 de milioane de lei. Nica spune că nici nu e nevoie de mai mult. ”Evident că eu mă aștept la ceea ce PSD și conducerea Guvernului ne-a obișnuit, adică tergiversări, amânări. Sigur că nu am încredere în ceea ce spun ei, iar demolarea durează mai bine de șase luni de zile. Bani în buget i-am alocat pentru anul acesta. Nu vă imaginați că se va termina această demolare anul acesta. Mai trebuie procedura de licitația. Aia durează iarăși, vreo două-trei luni. Trebuie autorizația de demolare, care iarsăși durează o lună-două la primărie. Cu cât se amână hotărâre de guvern, cu atât se amână demolarea. Un de zile durează după ce începe procedura de licitaței și până la finalalizarea demolării. (n.r întrebat dacă cele două HG se pot da în aceeași ședință de Guvern)Evident că da, și noi de acee am venit aici să tragem un semnal de alarmă că nu e vorba doar de o singură HG, ci de două. Cei de la PSD în mod intenționat omit acest lucru tocmai pentru a șicana consiliul jdețean și a-l împiedica să încep procedurile de demolare. Vezi doamne, dacă noi începem procedura de demolare ei nu mai au nimic de rezolvat din aceste combinații. Eu vă spun că așa cred, așa am văzut că au anunțat cei de la PSD. Îmi doresc să mă contrazică făcând asta săptămâna viitoare”, mai spune Nica.

În februarie 2022, după ce suporterii l-au înjurat pentru că Poli a pierdut un meci la ”masa verde” cu Petrolul din cauza stingerii nocturnei, Alin Nica a închsi arena, deși acolo se mai puteau ține meciuri oficiale. Poli doar se antrenează pe stadion. Inspirat aprcă de a făcut de pe acum fostul său coleg de partid de la Arad, Gheorghe Falcă, care a vândut bucăți din gazonul vechiului stadion. Nica vrea săd ea scaunele la sponsori. ”Aceste tribune ar fi putut să fie suveniruri pentru cei care doresc să investească la echipă, am fi putut să ducem la capăt planurile legate de noua echipă a Timișoarei, și nu să stăm acum în mijlocul acestui stadion în paragină să discutăm de niște hârtii, acte birocratice, care stau în pixul unui pesedist. Scaunele le vom da și câtre orașele din comunele din județ”, a mai precizat Nica.

Nica, evident, electoral, a încercat să sugereze că va sprijini echipele de fotbal, inclusiv Ripensia, ajunsă în Liga 6, sau Dumbrăvița, dar mai ales Poli. Asta după ce în patru ani de mandat nu a mișcat nimic în acest sens, deși nu îl împiedica absolut nimic. ”Ne vom canaliza spre acea echipă care poate fi competitivă la nivelul Ligii 1. Evident că Poli Timișoara are cei mai mulți suporteri, nu doar în oraș, ci și în tot județul, chiar și în afara județului. Peste tot unde mergeam, mă întâlneam cu un suport al echipei fanion a județului nostru. Nu vom repeta greșelile făcute în trecut legat de finanțările echipei. Vom găsi acele mecanisme jurdiice legale de a sprijini fenomenul fotbalsitic din jduețul nsotru. Evident, conform legii, aceste investiții în fotbal trebuie făcute de mediul privat. Dar noi vom încerca să facilităm coagularea unui efort privat consistent, astfel încât noua echipă să aibă bugetul necesar ca să facă performanță”, a conchis Nica.

LĂSAȚI UN MESAJ