DISTRIBUIȚI

Universitatea Politehnică din Timișoara a fost o parte importantă a Flight Festival, un eveniment care nu este dedicat doar muzicii, ci și artei și tehnologiei. La standul instituției de învățământ superior, în cele trei zile ale celei de-a treia ediție a evenimentului, au ajuns peste 1000 de viziattori.

Practic, de la UPT au prezentat în cadrul expoziției Tech World la Aerodromul Cioca tehnologiile viitorului, deoarece profilul festivalului este axat pe aspecte futuriste. Universitatea a avut totul organizat prin Centrul de e-learning și Centrul Multimedia, iar pe perioada festivalului, au prezentat vizitatorilor aplicații de cursuri dintr-o paletă largă de domenii. Unul dintre proiectele prezentate a fost ”Patrimoniu sub reflectoare” (Spotlight Heritage), un proiect prin care virtual, cu ajutorul unui telefon mobil, putem să ne plimbăm prin cele trei cartiere istorice ale orașului, cu ajutorul unei aplicații de realitate augmentată. Proiectul este dezvoltat de câțiva ani și e de cunoscut în Timișoara.

La eveniment au fost promovate cursurile Digital Culture, de digitalizare și îmbunătățire a incluziunii sociale a adulților în industriile creative. Cele 13 cursuri dezolvtate de UPT în cadrul programului Erasmus+ au suscitat mult interes. Nu a lipisit nici prezentarea Muzeului tehnic al UPT, în format virtual. Vizitatorii au putut să vadă muzeul ce prezintă istoria realizărilor tehnice ale universității cu ajutorul unor tururi și aplicații virtuale, accesate cu ajutorul ochelariilor de realitate virtuală, dar și cucubl Magic Merge.  De asemenea, vizitatorii au avut ocazia să cunoască și AugmentedWearEdu, prin care se dezvoltă aplicații de realitate augmentată, realitate virtuală și cu feedback haptic (senzorial). Aplicația le permite studenților să participe și de la distanță la laboratoarele UPT.

În plus, nu a lipsit nici prezentarea proiectului internațional Erasmus+ Mode-IT – Curricular modernization by implementing MOOCs model, al cărui scop e să încurajeze integrarea pedagogiilor online deschise în cadrul educației formale, astfel încât aceasta să devină mai flexibilă și mai atractivă pentru studenți. Aplicația permite cadrelor didactice să dezvolte și să livreze cursuri Massive Open Online Courses. În cele trei zile, s-a mai vprbit și despre proiectul Erasmus+ Community Enabled Open Training on Creative & Cultural Entrepreneurship – TraCCE , un proiect transnațional.

LĂSAȚI UN MESAJ