DISTRIBUIȚI

În acest moment, pe multe șantiere începute și în același timp, foarte necesare pentru infrastructura rutieră a Timișoarei, nu se mai lucrează. Situația e ușor exasperantă și deopotrivă caraghioasă pe strada Grigore Alexandrescu, dar și pe Drumul Boilor.

Pentru Grigore Alexandrescu, arteră care leagă Calea Aradului de Calea Torontalului, nu se poate începe șantierul de refacere și extindere a carosabilului la patru benzi. Problema sunt stâlpii de curent. Nicolae Robu făcuse predarea simbolică de amplasament din iulie! ”Există o cerere din august a executantului, pentru imposibilitatea anulării lucrărilor, din cauza problemei cu stâlpii. Primăria nu a fost de acord cu sistarea lucrărilor și acum analizăm asta. În cazul în care executantul nu începe lucrările, putem să sperăm și la penalități de 0,5% pentru fiecare zi de întârziere. Există acest fonclit între execuant și Direcția Tehnică a primăriei. Executantul condiționează continuarea lucrărilor de plăți pentru alte lucrări. Faptul că primaria are un istoric de rău-platnică sigur că nu ne ajută în acest sens”, a declarat Dominic Fritz.

La Drumul Boilor, situația este legată de faptul că șoșeaua care va lega orașul direct de Moșnița Veche se va intersecta cu varianta ocolitoare de sud a Centurii Timișoarei, iar în proiectul investiției făcute de CNAIR nu există prevăzută nicio formă pentru această intersecție. Pe vremea lui Robu se vorbea de un sens giratoriu, făcut de primărie, dar se pare că lucrurile sunt și acum blocate! ”Este o situație complicată. S-au planificat două drumuri în același loc, și Drumul Boilor, și centura. Momentan nu există o soluție pentru intersecția dintre Drumul Boilor și centură. Până când nu găsim soluția, nu va exista acest drum. Problema era cea de punere de asfalt. Primăria s-a grăbit și a pus câteva sfaturi de asfalt ca să nu poată continua lucrările la centură. Bineînțeles că aceasta nu este o soluție foarte fezabilă. Noi încercăm să găsim o soluție fără să mai fie nevoie să mai facem curat la mizeriile altora”, a mai spus edilul.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ