Recent, mai mulți studenți de la Universitatea Politehnica s-au remarcat la diverse concursuri. Acestea au fost organizate la București și Craiova.
Trei echipe au participat la ediția a VII-a a ”TeChallenge”, cu temele „Tehnologiile Viitorului în Smart City” și „Industria 4.0”, desfășurat la Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București. Echipa Echipa „Fountains in the sea (F.I.T.S)” compusă din Boroica Vasile (Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, specializarea Electronică Aplicată, Anul 4), Catrinoiu Daria (Facultatea de Arhitectură și Urbanism, Mobilier și Amenajări Interioare, Anul 3), Lovasz Karla-Elisabeth (Facultatea de Mecanică, masterandă, Sisteme Robotice cu Inteligență Artificială, Anul 1), Tănase Ioana Antonia (Facultatea de Arhitectură și Urbanism, masterandă, Tendințe, Mobilier și Tehnologii noi în Arhitectura de Interior, Anul 2), Sorescu Valentin-Petru (Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, masterand, Tehnologii Multimedia, Anul 1 a luat premiul III pentru o machetă 3D a clădirilor istorie.
Alt premiu IIII la același concurs l-a luat echipa Solar Encrypt” – Preda Bogdan (Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, specializarea Tehnologii și Sisteme de Telecomunicații, Anul 3), Silviu Pașca (Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, specializarea Electronică Aplicată, Anul 3) George Fofiu, student UVT, cu un dispozitiv alimentat de la soare cu rol de cloud, VPN, și mediu de comunicare GSM. Mențiune au luat și cei de la „Autonomous driving vehicle” – Medrea Raluca Maria (Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, specializarea Electronică Aplicată, Anul 4), Bodea Paul Avram (Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, specializarea Electronică Aplicată, Anul 4), Schuldesz Paul (Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, masterand iDATA, Anul 1), Bancă Răzvan (Facultatea de Mecanică, Mecatronică și Robotică, Anul 3), cu o mașinuță electrică.
De asemenea, Universitatea din Craiova a organizat „Săptămâna electronicii”, iar de la UPT au participat Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale (ETcTI). În cadrul evenimentului amplu s-a făcut și concursull Tehnici de Interconectare în Electronică (TIE). Studentul Albert-Patric Barbu a câștigat premiul III.