DISTRIBUIȚI

De vineri de la ora 16 și până luni la ora 8, la Centrul Regional de Afaceri Timișoara va fi Maratonul Vaccinării, cu rapel la serul Pfizer și administrare doză unică Johnson&Johnson. Studenții la de la Universitatea de Medicină sunt voluntari, dar vor fi implicați și studenți de la Universitatea de Vest.

Ediția a doua va avea și un program artistic, astfel că vor veni și studenți de la UVT, mai precis, de la Facultatea de Arte și Design, Facultatea de Muzică și Teatru, Facultatea de Fizică și Facultatea de Chimie, Biologie și Geografie. ”Vizitatorii” vor avea parte de mini-expoziții de artă, experimente, exponate pentru design, obiecte artistice, dar ne vom bucura și de acordurile mini-recitalurilor de flaut, de concertul de violă sau de cel al cvartetului de coarde. În urmă cu câteva săptămâni bune, rectorul UVT, Marilen Pirtea, spunea că 70% dintre angajații instituției de învățământ superior pe care o conduce s-au vaccinat.

Rectorul spune că implicarea la maraton este acum firească. ”UVT este prima universitate din România care a lansat în mediul public, începând din februarie, o campanie pro-vaccinare, în care s-au exprimat mai multe personalități semnificative ale vieții publice locale și naționale, care au transmis prin intermediul nostru câte un argument personal și chiar motivațional în favoarea vaccinării, în această gravă pandemie Covid-19. Înregistrăm și o rată a vaccinării angajaților din UVT situată printre cele mai mari din țară, comparativ cu ratele de vaccinare din alte universități. Considerăm că în spațiul universitar, un spațiu al cunoașterii și înțelegerii datelor științei, percepțiile pozitive față de importanța asigurării sănătății și vieții prin vaccinare sunt cel mai bine cultivate. UVT a devenit un model al conduitei responsabile. Ca urmare, așa cum este firesc, UVT va fi prezentă și va susține extraordinarul eveniment de vaccinare de mare amploare, ediția a doua, care va fi organizat în acest weekend la CRAFT, unde ne vom alătura instituțiilor de cultură și sănătate, artiștilor și personalităților orașului, pentru a susține beneficiile medicale ale vaccinării, dar și importanța revenirii la normalitate prin imunizarea colectivă ce se obține prin vaccinarea de masă. Revenim la normalitate, ne vaccinăm!”, spune Marilen Pirtea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ