DISTRIBUIȚI

Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș a schimbat oficial încadrarea pentru studentul care și-a incendiat vecina din tentativă de omor în omor calificat. Se pare că victima de 48 de ani avea probleme de ordin psihic și cauza multe probleme în blocul în care locuia, iar cu studentul era în conflict de 10 ani!

Femeia a suferit arsuri pe 98% din suprafața corpului. Nu a murit pe loc, ci a doua după incident, la spital. ”În sarcina inculpatului s-a reținut în fapt că, în data de 13.07.2021, în jurul orei 1420,  în timp ce se afla pe casa scarii, în fața apartamentului sau de la nr.2, situat in imobilul din Timișoara, str. Bucuresti nr.15, a aruncat mai bine de jumătate de litru de benzina pe vecina sa de bloc S.R., ce locuiește la apartamentul nr.6, după care i-a dat foc cu o brichetă. Inculpatul a săvârșit fapta cu premeditare, cumpărând în cursul dimineții o cantitate de aproximativ 1,7 litri de benzina de la o stație peco din Timișoara. Victima S.R. a suferit arsuri de gradul III pe toata suprafața corpului, acestea fiind de natura să-i pună în pericol viața , fiind transportată de urgență la Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate”, transmit procurorii.

În urma autopsiei victimei, conform procedurii, încadrarea s-a schimbat în ”omor calificat”, pentru studentul de 21 de ani. ”În data de 14.07.2021, procurorul a luat față de inculpat, măsura preventivă a reținerii pe timp de 24 ore, începând cu ora 0115. La aceeași dată, dosarul a fost înaintat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timis cu propunere de luare a măsurii arestării preventive față de inculpat, pe o perioadă de 30 de zile. Solicitarea a fost admisă și în consecință a fost emis mandatul de arestare preventivă față de inculpat pe o perioada de 30 de zile. Prin ordonanța din 15.07.2021, s-a dispus schimbarea încădrarii juridice a faptei în infracțiunea de omor calificat, prev. de art. 188 alin.1- art. 189 alin.1 lit.a,h Cod penal., având în vedere întocmirea de catre IML Timișoara a concluziilor preliminare privind cauza decesului”, au mai precizat cei de la Parchetul de pe lângă Tribunaul Timiș.

Anul trecut, din informațiile furnizate de IPJ Timiș, studentul ar fi lovit-o pe femeie cu un ciocan în cap, în urma unui conflict. Dosarul se afla pe rolul instanței din august 2020!

LĂSAȚI UN MESAJ