DISTRIBUIȚI

Dominic Fritz a anunțat astăzi că primăria va aplica penalități pentru Superconstruct, firma care a realizat modernizarea și extinderea străzii Grigore Alexandrescu. Aspectul ciudat este că, deși totul e gata din octombrie 2021, recepția se va face abia în iunie 2022.

Șantierul de pe strada Grigore Alexandrescu a început în iunie 2020, când era primar nicolae Robu. Durata de execuței a lucrărilor trebuia să fie de opt luni. Penalizarea e uriașă! ”În luna iunie avum avea recepția lucrărilor. Am tot încercat să ducem proiectul la bun sfârșit. Și acolo au fost lucrări începute, sistate, le-am reluat, am delocat proiectul. Și acest proiect avea câteva probleme, lipseau stâlpii de iluminat public. De atunci am dat tot felul de prelungiri firmei, din motive meteorologice, tehnologice, iar termenul de finalizare a fost decalat până în august 2021. Dar firma a finalizat lucrările în octombrie 2021. Am avut 55 de zile de întârziere și vom aplica o penalizare 28.000 de lei pe zi, adică 1,5 milioane fără TVA”, a anunțat Fritz.

Edilul spune că nu mai vrea ca unele firme să aplice la licitații cu prețuri mici, pentru a le câștiga, iar apoi să lase șantierul cu zile întregi gol, depășind termenele. ”Nu vom mai accepta ca o firmă să rabat la calitatea lucrării. Să ofere un preț mic și câștige licitația, pentru ca apoi să ne spună că a fost a fost doar o păcăleală. Este concurență neloială”, consideră Fritz, care spune că preferă firme mai serioase, cu prețuri mai mari, pentru lucrările publice.

Întrebat de ce recepția se va face în iunie pentru ceva finalizat din octombrie, adică după opt luni, Fritz nu a putut da un răspuns clar. ”Recepția nu se face imediat. Au fost câteva proceduri. Mă bucur că putem să o facem oficial. Voiam să ne asigurăm că lucrarea e finalizată înainte să scoatem sabia. A fost un proiect pornit cu multe probleme”, a mai spus Fritz.

 

Principalil motiv al lucrăriia  fost extinderea la patru benzi a străzii care face legătura între Calea Aradului și Calea Torontlaului, în contextul în care orașul e tot mai aglomerat în zona de nord.

LĂSAȚI UN MESAJ