DISTRIBUIȚI

ASU Poli a câștigat la scorul de 2-1 cu liderul care e ca și promovat, Juventus București. Formația din Colentina nu a fost foarte concentrată la meci și a ratat enorm, iar bănățenii au putut să le facă o mare bucurie suporterilor. Pentru alb-violeți au marcat Mădălin Stancu și Ștefan Blănaru, iar pentru bucureșteni a marcat golgheterul Bogdan Chipirliu.

Mădălin Stancu a deschis scorul repede, în minutul 8, după ce a tras în plasă din 12 metri, în urma unei respingeri greșite a apărării adverse. Juventus a egalat, după ce Cazan a centrat din dreapta, iar Chipirliu a marcat cu capul pentru 1-1 în minutul 10. Până la pauză, echipa din Colentina a mai avut patru ocazii importante. Buhăescu a reluat pe lângă poartă în minutul 12, apoi Călințaru a trimis tot pe lângă, în minutul 24, pentru ca ulterior, Buhăescu să fie blocat de Gakos și Călințaru a trimis peste poartă. Poli nu a mai avut alte ocazii, astfel că la vestiare s-a intrat cu 1-1.

Imediat după reluarea jocului, Chipirliu s-a apropiat periculos de poartă, dar Gakos l-a blocat la timp. Juventus a continuat sa atace poarta alb-violetă, iar în minutul 52, Buhăescu a trimis pe lângă poartă. Jocul s-a mutat la cealaltă poartă, iar Blănaru a marcat cu capul în poartă, după o centrare bine venită de la Motreanu, astfel că gazdele au preluat conducerea cu 2-1 din minutul 54. Până la final, Chipirliu a mai avut un șut peste poartă, iar pe final, Gakos l-a blocat pe Ilin, iar Chipirliu a comis fault în atac. Bănățenii au terminat cu șase fundași în teren, dar cu 3 puncte importante.

ASU Poli: Gakos, Motreanu, Bilia, Mera, Taub, Nicolescu, Teut, Stancu, Ungureanu (min 65 Telescu), Vucea (min 55 Birău), Blănaru (min 91 Gălan)

Juventus București: Stoian, Beța, Morariu, Neag, Bustea (min 71 Hurdubei), Bărbulescu, Ștefan, Călințaru, Cazan(min 65 Cazan), Buhăescu (min 80 Ilin), Chipirliu

Sorin Brîndescu și-a lăudat elevii. ”Nu au fost două meciuri total diferite, pentru că și la Sepsi dacă dădeam golul doi probabil veneam cu cele trei puncte. Astăzi am avut și puțină șansă, pentru Juventus în prima repriză au avut o doză de situații în care puteau să înscrie și poate altfel era soarta acestui joc. Dar în repriza a doua după ce am înscris, am închis noi jocul, ne-am apărat bine, băieții au luptat exemplar și cu puțină șansă am luat cele 3 puncte. Știm cu toții că Chipirliu este golgheterul Ligii a II-a, este un jucător bun. Ei jucau cu doi atacanți, și noi cu doi fundași centrali. Eram puțini expuși, pentru că aveam și cartonașe galbene, și atunci am preferat să trecem cu Mera și Telescu în marcaj la câte un om (Mera și Telescu au un joc de cap foarte bun). Am închis zona centrală și am lăsat zonele laterale, să vină cu centrări, pentru că acolo aveam mai multe șanse, să le respingem centrările”,  a declarat tehnicianul timișorean.

Ștefan Blănaru a vrut să se revanșeze pentru ratarea din meciul de la Sfântu Gheorghe. ”Mă așteptam să avem o evoluție foarte bună după meciul de la Sfântul Gheorghe, am pierdut un meci de 3 puncte. Acolo am pierdut prostește. Poate a fost și vina mea că am marcat la 1-0, acum sper că m-am revanșat.  Mi-am intrat și eu în mână cu jocul cu care am început și în tur și sper să continui tot așa și să urcăm cu echipa în clasament, pentru că avem un culoar destul de bun. Determinarea noastră a făcut diferența, iar a doua repriză am ieșit mult mai motivați”, a declarat atancatul lui ASU Poli.

Daniel Oprița a punctat că echipa sa nu a fost concentrată la miza meciului. ”Nu prea am fost obișnuit cu înfrângerile, dar uite că au început să apară. S-au crezut și se cred dinainte promovați. S-a văzut lipsa de concentrare la finalizare, când ai asemenea ocazii, și nu marchezi, fotbalul te pedepsește. Astăzi ne-a pedepsit. La cum am tratat fazele acele, nu meritam niciun punct astăzi. Felicit echipa adversă pentru atitudine. Și-au dorit mai mult decât noi și ne-au bătut. Noi nu ne mai dorim de șase-șapte etape, zicem că suntem promovați și câștigăm numai că intrăm pe teren. Suntem fotbaliști buni toți acum. Mă voi gândi săptămâna aceasta să facem o analiză și de acum va juca cine o să merite. Am dat șanse unor jucători care nu prea au jucat, nu au profitat de ele. Vor juca cei care merită, o să mă mai gândesc să caut jucători pe care să ne putem baza pe mai departe”, a spus antrenorul oaspeților.

ASU Poli va juca sâmbătă de la ora 11 la Olimpia Satu Mare.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ