Aproape 500 de femei din județele Timiș și Arad pot participa la cursuri de calificare sau recalificare, gratuite și pot primii informații despre cum pot să își deschidă o afacere. Toate acestea vor avea loc în cadrul unui proiect finanțat de Uniunea Europeană, destinat femeilor, care își propune promovarea egalității de șanse.

În cadrul proiectului vor fi organizate 13 cursuri de calificare pentru îngrijitor persoane la domiciliu, babysitter, lucrător comercial sau cameristă. Proiectul se numește ProFEM, iar valoarea lui se ridică la suma de 500.000 de euro.

Serviciile de calificare pentru cele 470 de femei implicate în proiect vor fi oferite de Asociația pentru Promovarea Femeii din România (APFR), cu sediul în Timișoara. Meseriile pentru care se organizează astfel de cursuri sunt cele mai căutate pe piața  muncii. Programul este gratuit și presupune 360 de ore de formare, dintre care 120 de teorie și 240 de practică în instituții specializate. Cursurile durează cel mult trei luni, iar la final participantele care vor absolvi cu brio vor primi o subvenție de 300 de lei. Proiectul se va încheia în 1 noiembrie 2015.

Nicoleta POPA

LĂSAȚI UN MESAJ